Thursday, January 13, 2011

Aici scapam de sfarsitul lumii

Share/Bookmark

Salvare. Angajatii firmei de arhitectura Remistudio din Rusia se lauda ca au gasit solutia pentru cei care vor sa scape de Apocalipsa.

Ei au proiectat o veritabila arca a lui Noe, de fapt un hotel ecologic care poate fi instalat si pe apa si care poate adaposti la nevoie 10.000 de suflete. Constructia, dotata cu panouri solare si sistem de colectare a apei de ploaie, ar fi proiectata sa reziste la cutremure si inundatii de proportii.


Mai multe detalii despre arca salvatoare


Arhitecţii ruşi au conceput edificiul având în cap ideea că acesta trebuie să asigure condiţiile necesare supravieţuirii în cazul dezastrelor naturale. Construcţia, botezată Ark Hotel după Arca lui Noe, poate fi amplasată atât pe mare, cât şi pe uscat. Are panouri solare pentru obţinerea energiei, un sistem de colectare a apei de ploaie şi multă vegetaţie pentru asigurarea oxigenului şi a hranei. Construcţia sa în formă de cochilie de melc, cu multe arcuri şi cabluri, distribuie greutatea în mod egale, aşa că este invulnerabilă şi la cutremure, sunt de părere specialiştii ruşi. Din cauza structurii din sticlă, înăuntru intră suficientă lumină naturală pentru a reduce la minim nevoie de iluminare artificială. Şi pentru a asigura calitatea luminii, geamurile sunt protejate cu un strat care se autocurăţă.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites