Friday, December 3, 2010

Iată oraşele în care nu e «liber» la etnobotanice

Share/Bookmark

Articol semnat de Elena Matei

;">Pentru că în România consumul de substanţe cu efect halucinogen a ajuns la cote alarmante în ultima perioadă, mai mulţi primari au încercat să oprească, prin decizii luate la nivel local, comercializarea acestora. Libertatea vă prezintă astăzi harta oraşelor unde vânzarea etnobotanicelor nu se mai face “la liber”.

Primarii au găsit soluţii împotriva plantelor periculoase

  Bucureşti. În sectorul 4, Cristian Piedone Popescu a format echipe de noapte pentru controlul magazinelor care comercializează substanţe etnobotanice. Toate cele 12 “magazine de vise” din sectorul 1 vor fi închise pentru că se află la mai puţin de 2.000 de metri distanţă de şcoli, de spitale, de parcuri sau de spaţii de joacă.

Bacău.
De la 1 noiembrie, nici băcăuanii nu mai au “liber” la etnobotanice.

Suceava. Pe 10 noiembrie, la nivelul primăriei s-a decis interzicerea comercializării plantelor etnobotanice.

Braşov.
Deoarece sute de tineri braşoveni au cerut ajutor pentru a scăpa de dependenţa de substanţele etnobotanice, primarul a hotărât, la începutul lunii trecute, ca “magazinele de vise” să fie interzise în Braşov.

 Iaşi. Din cauza numeroaselor cazuri în care tinerii au ajuns la spital în stare gravă pentru că au consumat plante etnobotanice, autorităţile ieşene au decis, pe 19 noiembrie, suspendarea autorizaţiilor de funcţionare a “magazinelor de vise”. În proiect s-a implicat medicul Tudor Ciuhodaru, managerul Spitalului de Urgenţă Sf. Ioan din Iaşi, care a propus Parlamentului mai multe proiecte de lege privind interzicerea acestor substanţe.

←Galaţi. Studenţii gălăţeni s-au implicat direct în proiectul de interzicere a comercializării etnobotanicelor. Săptămâna trecută, când aleşii locali votau pentru închiderea “magazinelor de vise”, tinerii au protestat într-un mod original: au aşezat pe un grătar un creier de porc, sugerând că drogurile afectează sistemul nervos.

Săptămâna trecută, la Craiova s-a decis interzicerea eliberării de autorizaţii pentru comercializarea plantelor periculoase.

Primăriile din Hunedoara, Petroşani şi Petrila au interzis vânzarea plantelor etnobotanice la mai puţin de un kilometru de şcoli, de parcuri şi de lăcaşe de cult.

Mazăre nu se pune în calea «magazinelor de vise»

Radu Mazăre (foto) aşteaptă o hotărâre de Guvern înainte să declare ilegale “magazinele de vise”. Edilul a explicat că nu se poate implica în interzicerea funcţionării spaţiilor în care se vând etnobotanice pentru că nu are reglementări legale.

Libertatea declară război drogurilor legale

În România, tot mai mulţi tineri sunt consumatori de substanţe etnobotanice! Tocmai de aceea, ziarul Libertatea a demarat o campanie împotriva acestor droguri uşoare, încercând să convingă guvernanţii să interzică definitiv “magazinele morţii”. Pentru asta, avem nevoie şi de ajutorul dumneavoastră. Dacă aveţi în familie pe cineva dependent de droguri legale ori dacă doriţi să participaţi cu sugestii la acţiunea pornită de noi, scrieţi-ne la adresa nuetnobotanice@libertatea.ro.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites