Monday, November 29, 2010

40.000 de oameni la mormântul lui Arsenie Boca

Share/Bookmark


29 Noiembrie 2010 | Articol semnat de Edi Mărcuş
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina
Aproape 40.000 de creştini s-au strâns, ieri, la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, pentru a comemora 21 de ani de la moartea propovăduitorului credinţei, cunoscut şi ca mare profet.

O măicuţă se închină la mormântul preotului, în timp ce în spatele  ei sute de pelerini îşi aşteaptă rândul
Mănăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj după moartea  părintelui Arsenie Boca
Slujbe religioase, lumânări aprinse şi mii de flori. Aşa au comemorat creştinii, ieri, 21 de ani de la decesul părintelui Arsenie Boca, înmormântat la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara. Jandarmii care au asigurat ordinea susţin că de vineri, de când a început pelerinajul, aproape 40.000 de oameni s-au rugat la mormântul părintelui Boca. Marele preot, cunoscut şi ca “sfântul de la Prislop”, a fost, pe lângă un propovăduitor al credinţei, şi un vizionar.
Un  credincios sărută crucea de la mormântul părintelui Arsenie Boca
Pelerinii care au mers 15 kilometri pe jos pentru a ajunge la mănăstire cred că atingerea crucii de lemn aduce noroc şi chiar are puterea de a vindeca boli. “Am venit să iau un pic de har din harul părintelui Arsenie Boca. Este prima oară când vin. Doar credinţa în Dumnezeu ne mai ţine. Atât”, a spus unul dintre pelerinii veniţi la Prislop.

A fost torturat de Securitate

Părintele Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în Vaţa de Jos, Hunedoara. El a fost arestat şi torturat de fosta Securitate în anii 1948 şi 1951, pentru presupuse legături cu legionarii. Condamnat la muncă silnică, părintele a revenit, la finalul pedepsei, ca stareţ la Mănăstirea Prislop. În anii ’80, Arsenie Boca a prevăzut prăbuşirea sistemului comunist, dar şi violenţa schimbărilor din România. A murit pe 28 noiembrie 1989.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites