Wednesday, May 12, 2010

Omul fericit

Share/Bookmark


“Cand sunteti bolnavi, deprimati, suferinzi, prietenii va fac vizite, va consoleaza, va mangaie. Cand sunteti fericiti, aceeasi prieteni va invidiaza.Daca sunteti cu adevarat fericiti, veti constata ca toata lumea se intoarce impotriva voastra.

Nimeni nu suporta un om fericit, caci acesta raneste egourile celor din jur. Ei incep sa gandeasca “ deci, tu ai devenit fericit, in timp ce noi continuam sa ne taram prin intuneric, suferinta si prin iad. Cum indraznesti sa fii fericit, cand noi suferim atat de mult?”

Cand sunteti fericiti, voi alunecati treptat spre transcendental.

Trebuie sa invatati cum sa fiti fericiti si cum sa-i respectati pe cei care sunt fericiti. Veti aduce astfel un mare beneficiu umanitatii. Nu ii simpatizati prea mult pe cei nefericiti. Ajutati-i dar nu-i simpatizati.
Nu le bagati in cap ideea ca nefericirea este o calitate. Lasati-i sa inteleaga ca ii ajutati, “dar nu pentru ca te respect, ci pur si simplu pentru ca suferi”, si ca nu faceti altceva decat sa ii ajutati sa iasa din starea de nefericire, deoarece aceasta este hidoasa.
Ajutati-i sa inteleaga ca nefericirea este hidoasa, ca a fi nefericit nu este o virtute, ca nu aduc niciun serviciu umanitatii.

Fiti fericiti, respectati fericirea si ajutati-i pe oameni sa inteleaga ca ea este scopul vietii –satchitananda. Misticii din Orient au afirmat dintotdeauna ca Dumnezeu are trei calitati: aceea de sat: adevarul sau existenta pura, chit: constiinta pura si ananda: beatitudinea sau fericirea pura.

Oriunde exista fericire, Dumnezeu este prezent. Cand vedeti un om fericit, respectati-l, caci el este un sfant. Cand participati la o adunare in care oamenii sunt fericiti, bucurati-va, caci participati la o ceremonie sacra.”-OSHO





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites