Tuesday, May 11, 2010

FINTINA VRAJITOARELOR

Share/Bookmark

Fantana Vrajitoarelor – o ciudatenie din Estonia (FOTO)

Localizata in Tuhala, nordul Estoniei, Fantana Vrajitoarelor i-a fascinat deopotriva pe localnici si pe turisti inca din Antichitate.

Oras vechi de 3.000 de ani, Tuhala gazduieste un fenomen natural unic in lume, Fantana Vrajitoarelor. In cea mai mare parte a timpului, putul adanc de 2,5 metri arata absolut normal, dar dupa ploi abundente incepe sa defuleze atata apa incat inunda intreaga regiune. Localnicii arunca bizarul fapt in seama vrajitoarelor. Legenda spune ca ele se aduna intr-o sauna subterana si se bat reciproc cu ramuri de mesteacan, incat provoaca tulburari la suprafata pamantului.



Oamenii de stiinta sunt de parere ca fenomenul are loc atunci cand raul subteran Tuhala nu mai poate retine volumul de apa cauzat de ploi, insa oamenii locului nu vor o explicatie, prefera sa traiasca inconjurati de "magie". Exista chiar cativa care pretind ca au vazut demoni zburatori deasupra orasului lor, in timp ce altii mai cred inca in zeita estoniana Taara. Indiferent ce alegem sa credem, ca e vorba de vrajitorie sau ca e un fenomen natural perfect explicabil, Fantana Vrajitoarelor ramane o atractie a Estoniei ce trebuie musai vizitata in cazul unei calatorii in aceasta tara.

Sursa: Odditycentral

via descopera.ro


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites