Tuesday, June 23, 2009

PROFETIILE HOPI

CATEVA DATE INTERESANTE DESPRE INDIENII HOPI:

Indienii Hopi traiesc în nord-estul Arizonei. Etimologic, Hopi înseamna bun, pasnic, întelept. Hopi sunt descendentii poporului Anasazi, înruditi cu aztecii din Mexic. Acestia au sosit pe actualul teritoriu în urma cu 10 mii de ani. Hopii se închina la asa-numitii Kachinas, zeitati foarte puternice, care au venit pe pamânt, i-au ajutat pe nativii americani sa îngrijeasca pamântul si le-au oferit cunostinte despre agricultura, legi si guvernare. Indienii sustin ca zeii Kachinas, veniti din constelatia Pleiadelor, au interactionat cu bastinasii.

Medicina indienilor din America

Indienii hopi sunt in legatura, cand vindeca, cu spiritul plantelor.

Cunostintele medicale ale pieilor rosii sunt la fel de vechi ca si ei. Astazi, lumea contemporana este extrem de interesata de leacurile pe baza de plante pe care le folosesc. Multe din ele vindeca suferinte de care nu mai stim cum sa ne despartim

La vremea cand indienii americani vindecau cu succes boli cu ajutorul plantelor, in Europa nu se stia nimic despre farmacia naturii. In vreme ce "colegii" din lumea veche tamaduiau pacientii deschizandu- le, adesea cu pretul mortii, arterele, indienii stiau deja sa foloseasca chinina impotriva febrei sau penicilina aflata in copacii putreziti, pentru a combate infectiile bacteriene.
Astazi, lucrurile s-au mai echilibrat. Cu toate astea, mai exista inca domenii unde stiinta moderna mai are de invatat de la vechii vraci indieni. In cautarea de alternative la medicamentele existente, de cativa ani, ierburile vindecatoare ale pielilor rosii sunt cercetate asiduu, mai ales de specialistii americani.
Dar medicina indiana nu consta doar in vindecarea cu ajutorul plantelor. Principiile ei sunt cu mult mai cuprinzatoare: ele se bazeaza pe o anume filosofie a vietii, axata pe o observatie extrem de patrunzatoare a universului. Indienii se considera o parte a naturii si a Cosmosului, cuprinsi intr-un intreg dinamic si armonios, care tuteleaza deopotriva oameni, animale, plante, pamantul - mama si cerul - tata. Numai cine traieste in armonie cu sine si cu lumea inconjuratoare isi poate controla sanatatea, spun indienii. Pentru ca bolile - fizice si psihice deopotriva - sunt interpretate de ei ca dereglari ale echilibrului personal sau universal. Exprimat altfel: cand trupul, sufletul si spiritul nostru nu se mai afla in armonie, ori daca lumea inconjuratoare nu mai este intacta, asa cum a fost facuta de Creator - te imbolnavesti. Principii, astazi, atat de moderne!
Vindecarea inseamna restabilirea armoniei pierdute

INTELEPTII HOPI:

La scurt timp dupa ce a fost dezvoltat testul de inteligenta I.Q., s-au facut cateva studii pentru a descoperi scoruri de grup. Testul a fost facut pe grupuri diferite de oameni: barbati si femei, batrani si tineri, bogati si saraci, precum si pe diferite grupuri etnice. In aceasta imprejurare testul a ajuns sa fie dat si unui grup de indieni Hopi.
Cand acestia au primit testul au inceput imediat sa se intrebe unii pe altii si sa isi compare raspunsurile. Cel ce conducea testul a vazut acest lucru si a intervenit repede, explicandu-le ca testul este individual: "Nu aveti voie sa va ajutati unii pe altii sau sa va spuneti raspunsurile intre voi." a spus el.
Cand indienii Hopi au auzit acest lucru, au fost atat de indignati incat au refuzat sa mai dea testul spunand: "Nu este mai important daca eu sunt mai destept decat fratele meu, sau daca fratele meu este mai destept decat mine. Important este ceea ce putem face impreuna!"

APLICATIE: Din nefericire traim intr-o lume care pune mare accent pe ceea ce putem face singuri. Rezultatul: suferim de tot felul de maladii: parere proasta de sine, competitivitate, gelozie, manie, lacomie, ostilitate, si am numit doar cateva.
Dar Dumnezeu ne-a creat ca sa traim in comuniune cu altii, sa muncim unii cu altii, sa punem resursele in comun, sa ne ajutam unii pe altii. Principiul este dragostea, nu competitivitatea si lacomia. Crestinismul nu este pentru "singuratici" . Avem nevoie unul de altul.

Profetiile indienilor Hopi:

Potrivit profetiilor Hopi, lumea în care traim se afla în cel de-al patrulea ciclu al existentei sale, foarte aproape de momentul sfârsitului. Rolul indienilor Hopi este acela de a avertiza asupra iminentei catastrofei. În cazul în care oamenii nu-si vor schimba comportamentul, lumea va pieri urmând acelasi ciclu al degradarii: de la inocenta si altruism la egocentrism, materialism si lacomie, si în final autodistrugere.

De-a lungul timpului, profetiile Hopi au fost transmise din generatie în generatie de batrânii tribului, prin intermediul traditiilor orale sau al tablitelor si pietrelor inscriptionate. Hopi sunt considerati "paznicii memoriei" nativilor americani, în ale caror legende sunt frecvent pomenite legaturile cu "fratii veniti din stele".
Potrivit mitului lor despre crearea lumii, Hopi au fost primii oamenii care au locuit pe aceasta planeta, ei fiind supravietuitorii unei ere anterioare, în care omenirea a fost nimicita de potop. Traditiile indienilor mentioneaza ca Pamântul a fost nimicit de trei ori pâna acum: prima data de foc, a doua oara de gheata, si cel mai recent de apa, în urma cu aproximativ 11-12 mii de ani. Conform profetiilor Hopi, suntem pe cale sa intram în cea de-a cincea era, numita "Lumea iluminarii". Mai înainte însa de acest moment, se va da o lupta decisiva între bine si rau, iar natura va fi distrusa total de faptele omului.

Semnele sfârsitului:

O straveche profetie Hopi rostita de unul din batrânii tribului, Pana Alba din Clanul Ursului, afirma: "Când Steaua Albastra Kachina va aparea pe cer, se va ivi a Cincea Lume. Aceasta va fi Ziua Purificarii. " Semnele care vor prevesti apropierea sfârsitului vor fi urmatoarele:
1. Copacii vor muri.
2. Omul îsi va construi o casa în cer.
3. Locurile reci vor deveni calde. Locurile fierbinti vor deveni reci.
4. Pamântul se va scufunda în mare si din mare se va ivi pamânt.
5. Pe cer va aparea steaua albastra Kachina.
Cercetatorii care au studiat profetiile indienilor au identificat Kachina ca fiind steaua Sirius. De fapt, profetiile Hopi spun ca în momentul final al existentei pamântului, pe cer se vor ivi doua Kachina, una alba si alta albastra.
Aparitia stelelor va precede reîntoarcerea lui Pahana. Acesta, denumit si Fratele Alb, va veni de la est, pentru a-i judeca pe oameni pentru faptele lor.
O alta profetie Hopi, pastrata de câteva secole, ofera si mai multe detalii despre semnele care vor anunta sfârsitul lumii:
1. "Ni s-a spus despre venirea unui om cu piele alba, care se va purta altfel decât confratii sai, oameni care ne-au luat pamânturile si ne-au omorât prin tunete (pusti)."
2. "Pamânturile noastre vor vedea venirea rotilor care se învârt
(masini)."
3. "Un animal ciudat, asemanator cu zimbrul, cu coarne lungi, va cutreiera pamântul în turme mari." (vite)
4. "Tinuturile vor fi traversate de serpi de fier."(cai ferate).
5. "Pamântul va fi întretaiat de o pânza gigantica de paianjen" (cabluri telefonice si electrice).
6. "Pamântul va fi întesat de râuri de piatra în care se va reflecta soarele." (strazi asfaltate)
7. "Veti auzi ca marea va deveni neagra si multe vietati din ea vor muri din aceasta cauza" (Deversari petroliere).
8. "Veti vedea multi tineri, care vor purta parul lung, venind alaturi de triburi, pentru a învata caile si întelepciunea noastra."(hippie)
9. "Veti auzi de un salas din ceruri, deasupra pamântului, care se va prabusi cu un zgomot mare.(WORLD TRADE CENTER?).

La foarte scurt timp dupa aceasta, ceremoniile poporului Hopi vor înceta. Cei care vor trai în tinuturile Hopi vor fi în siguranta. La foarte scurt timp, Pahana se va reîntoarce. El va aduce cu sine zorii celei de-a cincea lumi si va sadi semintele întelepciunii în inimile noastre."

Roca Profetiei Hopi din Grand Canyon.

Linga rezervatia Hopi din Arizona se gaseste o stinca de gresie pe care se afla gravata o inscriptie a trecutului, prezentului si viitorului. Acest loc este mai cunoscut ca Roca Profetiei Hopi. Piatra povesteste celor din tribul Hopi ca a aparut din pamint spre suprafata pamintului. Amplasarea actuala este in Marele Canion.

Migratii ciudate ale stincii care prevestesc sfirsitul

povestea descrie cum Stinca Profetiei arata cum liderii clanului Hopi au migrat in patru directii, apoi s-au intors spre stinga - formind simbolul zvasticii. Clanurile care au urmat migratia in patru directii - apoi s-au intors spre stinga - au format inversul simbolului zvasticii. Dupa calatoria in patru directii ei s-au intors la centru. Cind vor atinge centrul va fi sfirsitul virstei a patra.


Omul cu doua inimi trebuie sa se hotarasca

Stinca Profetiei Hopi povesteste clar despre existenta a doua inimi individuale. Persoana cu doua inimi este cea care gindeste cu capul mai curind decit cu inima. Se face referire la functionarea predominanta a partii stingi a creierului care coordoneaza gindirea analitica. Persoana care gindeste cu inima utilizeaza partea dreapta a creierului, cea responsabila de gindirea intuitiva. Frecvent, omul modern este neechilibrat din cauza ca traieste intr-o societate dominata de gindirea analitica a partii stingi a creierului.

Roca Profetiei Hopi arata ca oamenii cu doua inimi au sansa sa aleaga sa gindeasca cu inima sau sa continue sa gindeasca numai cu capul. Daca vor alege ultima varianta, aceasta va conduce la autodistrugere; daca insa vor alege sa gindeasca cu inima, ei s-ar putea intoarce, treptat, spre modul natural de supravietuire.

Cele trei lumi cutremurate ne reamintesc ca sintem frati!

Pe Piatra Profetiei Hopi sint trei cercuri care reprezinta trei lumi cutremurate. Creatorul va produce trei lumi nesigure, cutremuratoare, pentru a reaminti oamenilor despre inrudirea noastra.

Prima lume nesigura va fi reorganizata cind gindacul de pe panglica se va agita in aer. Aceasta este interpretat ca fiind un avion. Avioanele au fost prima oara folosite in timpul primului razboi mondial. Deci, acest razboi poate insemna prima lume nesigura, cutremurata.

A doua lume nesigura va fi reorganizata cind omul va folosi simbolul migratiei Hopi (zvastica) in razboi. Deci, al doilea razboi mondial este a doua lume nesigura.

A treia lume nesigura va fi reorganizata de acoperirea cu o manta rosie.


DE MENTIONAT TOTUSI CA, ACUM APROXIMATIV 2 ANI, BATRANII TRIBULUI HOPI AU APARUT PENTRU PRIMA DATA IN ATENTIA OPINIEI PUBLICE, FACAND CUNOSCUTE MULTE DINTRE PROFETIILE LOR FIINDCA, SPUN EI, OMENIREA A TRECUT DE PUNCTUL FARA INTOARCERE DATORITA IUBIRII DIN SUFLETELE OAMENILOR SI PROFETIILE DESPRE DISTRUGEREA TOTALA A LUMII NU SE VOR MAI INFAPTUI, IN SCHIMB SE VOR PRODUCE MARI TULBURARI SI TRANSFORMARI IN CONSTIINTA SI VIATA OAMENILOR, CARE SE VOR INTOARCE LA O BUNA INTELEGERE UNII CU ALTII SI CU MAMA NOASTRA, PAMANTUL!
sursa editura for you

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites