Thursday, June 25, 2009

Kembangan-DANSUL FLORII

Dansul florii sau Kembangan asa cum este cunoscut in Indonezia este un aspect foarte important din arta martiala Pencak Silat

Acum 5000 de ani javanezii au avut o civilizatie uluitoare ce practica o astronomie extrem de avansata, teseau haine superbe, aveau arte frumoase cum ar fi muzica, pictura si dansul la un nivel foarte rafinat si practicau artele razboiului, cu mult timp inainte de a fi influentati de cele 4 mari religii care se regasesc astazi pe intinsul arhipelagului-budism, hinduism, islam, si taoism.

Unele traditii sint si astazi vii si practicate in ritualuri elaborate.
In aceasta perioada, Kejawen a iesit la suprafata ca o practica spirituala in cautarea unei cai corecte si nobile de a trai.Telul era tingerea Jumbuhing Kawulo Gusti (o relatie buna cu Dumnezeu).
Tot in aceeasi perioada casta luptatorilor-Satrias- practicau sembah, un dans ceremonial cu miscari ce semnificau rugaciuni, menite sa ofere artele lor martiale Creatorului. Aceste rugaciuni era impartia in 4 categorii:

1. O ofranda adusa luiDumnezeu
2. Salutul
3. Un semn de respect pentru oameni
4. Salut catre Mama Pamint

Existau si miscari de dans ce erau folosite pntru a exprima codul luptatorului, si telul sau in viata, care era sa apere Adevarul, Justitia si Sfintenia. Din aceasta practica au inflorit toate artele martiale indoneziene. Acesta este si motivul pentru care in timpul ocupatiei olandeze, luptatorii si-au ascuns practicile tinindu-le secrete, mai ales ca Pencak Silat fusese interzis.

Una dintre legendele ce s-au pastrat este urmatoarea:


Pe vremea lui Aji Saka, Principele ce Guverna Viata, un maestru spiritual ce traia in Java si domnea peste Medang Kumulan acum 2000 de ani, acesta a trimis un mesaj tuturor femeilor peste 18 ani spunindu-le ca trebuie sa se marite si sa faca copii, deoarece populatia tarii era in descrestere.
In regatul sau traia o femeie numita Serdani cu care nimeni nu voia sa se casatoreasca.
In disperarea ei s-a ascuns in jungla si a intrat in samadhi. Cu ochii inchisi si relaxata, concentrindu-se complet asupra respiratiei si sigilindu-si simturile si imaginatia, deodata a intrat intr-o stare meditativa denumita suwung-vid.IN aceasta stare a devenit constienta ca trupul sau este divizat in 3 parti: fizic, suflet si corp de lumina.


Ea a inteles ca inainte de existenta universului, nu exista decit Vidul si ca Eternul are 3 forme, ce s-au materializat in 3 culori:rosu, galben si albastru.
Aceste 3 elemente sint inteligente si vibreaza cu un tel constant. Combinatia lor produce un al 4 lea element, lumina auriu/argintie ce este esenta universului. Aceasta se materializeaza in planete, stele si fiintele simtitoare.

Cu aceste revelatii ea a putut fi capabila sa vada ca toate fiintele au in ele o scinteie din aceasta esenta si ca si ea este alcatuita din ea.
Deodata a de venit constienta ca totul in jurul ei este pe deplin si profund conectat cu aceasta lumina.
Cu aceasta noua revelatie Surdani a inceput sa vada cu ochi noi. Aruncindu-si privirea pe o floare frumoasa a vazut ca aceasta emana cea mai frumoasa lumina pe care a vazut-o vreodata.Legenda spune ca floarea care era un servitor al Creatorului s-a transformta in fiinta umana si a devenit invatatorul lui Surdani.
El a fost responsabil de predarea miscarilor Kembangan catre femei, miscari ce uneau spiritul, sufletul si corpul, care in schimb dadeau nastere unui al patrulea element-vibratia divina a lui Dumnezeu.
Aceasta calatoreste prin cele 7 chakre ca un curent racoros electric ce daruieste sanatate, constienta si bunastare.







0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites