Tuesday, October 27, 2009

METALELE DIN CORPUL NOSTRU

















Abundent, durabil, maleabil, rezistent: acesta este pumbul. Nu-i de mirare ca romanii ii gasisera o multitudine de folosinte, de la conductele de apa la vase de baut ce indulceau vinul. Ceea ce nu stiau totusi erau efectele nocive ale plumbului asupra sanatatii.
Acum se stie ca otravirea cu plumb duce la schimbari de comportament, sterilitate, nasterea de copii morti, guta si nebunie.


In 1921, inginerul de la General Motors, Thomas Midgley Jr. a venit cu o alta idee de a folosi plumbul. El l-a adaugat in motorina pentru a imbuntati performanta masinilor. Insa chiar el s-a imbolnavit de-o boala misterioasa in timp ce facea experimentele si in 1924, 15 muncitori din rafinarie au murit si 300 au devenit psihotici din cauza intoxicatiei cu plumb. Dar nu a contat.

Datorita lacomiei corporatiste si complicitatii guvernului, efectele adverse ale plumbului, bine documentate de altfel au fost ignorate, si in urmatorii 60 de ani aceasta materie toxica s-a imprastiat peste tot in mediul inconjurator. Motorina cu plumb a iesit din consum in 1986 si nivelul de plumb in aer a scazut considerabil.Totusi, inca si astazi 7 milioane de tone de plumb ramin in sol, apa si aer, dar mai aes in corpurile noastre.


Oasele poarta povara plumbului


Mai mult de 90% din plumbul din corp se afla in schelet. Iar pt.cei dintre noi care am crescut pe cind se foloseau vopsele, tevi, vase cu plumb, scheletul adaposteste de 650 de ori mai mult plumb decit in oamenii ce au trait acum 100 de ani.
Plumbul este o neurotoxina ce provoaca retardare mentala, intirzieri ale cresterii la copii si probleme cognitive.El distruge celulele endotheliale ce captusesc arterele si distruge productia de oxid nitric crescind astfel tensiunea arteriala si provocind boli de inima, rinichi, moarte prematura si cancer.

Chelatia-eliminarea plumbului din corp

EDTA este un amino acid sintetic ce formeaza o legatura chimica cu plumbul si il da afara prin urina. Dupa al doilea razboi mondial marinarii infestati cu plumb din vopsirea vaselor de razboi cu vopsele pe baza de plumb, au folosit aceasta metopda si si-au recapatat vederea, energia, auzul si sanatatea, iar cei ce experimentasera boli de inima si-au imbunatatit simtitor sanatatea.

Chelatia poate fi facuta ori prin folosirea unor medicamente de chelatie ce pot fi luate oral, sau prin injectarea intravenoasa cu anumite substante, in cabinetul doctorului, printr-o procedura de 90 de minute.

2 comments:

Am auzit ieri la radio ca "autoritatile" fac controale pentru a scoate de pe piata sarea fara iod, aceasta trebuie comercializata numai in magazine naturiste. Am ramas shoking.

da, si din pacate se gaseste din ce in ce mai rar cea fara iod...exista insa la obor in piata etichetata sare pentru animale sau pentru muraturi..sa nu uitam ca intra imediat CODEXUL in vigoare...god...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites