Monday, October 26, 2009

DE CE?

În corturile Crucii Roşii  au intrat zeci de enoriaşi  care au avut nevoie de  îngrijiri medicale

În corturile Crucii Roşii au intrat zeci de enoriaşi care au avut nevoie de îngrijiri medicale

Au îndurat un frig pătrunzător ca să urce Dealul Patriarhiei şi să se roage la moaştele a şase sfinţi. Peste 6.000 de credincioşi din toate colţurile ţării s-au înghesuit de vineri seară la cozile care s-au format în jurul Mitropoliei.

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a strâns mii de enoriaşi din toată ţara în Dealul Patriarhiei.

Moaştele a şase sfinţi, între care şi cele ale Ierarhului Vasile cel Mare, aduse ieri din Grecia, au fost aşezate într-un baldachin special amenajat, dar pentru a ajunge la ele pelerinii au stat înghesuiţi la cozi formate pe câţiva kilometri şi au făcut faţă cu greu temperaturilor scăzute de vineri noaptea.

"Când ai credinţă în Dumnezeu, nici un sacrificiu nu este îndeajuns. Vrem să ne rugăm de sănătate, pace şi înţelegere în familie", ne-a povestit tanti Artemiza, în vârstă de 76 de ani.

Bătrânica a venit cu trenul tocmai de la Rădăuţi, judeţul Suceava. Credincioşii se pot ruga la moaşte până joi.

«Am făcut sute de litri de ceai»

În corturile Crucii Roşii, 75 de voluntari au avut grijă de enoriaşi.

"Au fost foarte multe cazuri de leşinuri din cauza frigului. Am făcut sute de litri de ceai şi l-am împărţit credincioşilor", ne-a spus Mihai, voluntar Crucea Roşie.

Pelerinilor le-au fost oferite apă plată, sarmale, pâine, pachete cu alimente reci şi dulciuri.

3 comments:

This comment has been removed by the author.

Pentru ca aceasta civilizatie a invatat omul sa caute in exterior ce avem cu toti in interior. Dat chiar de Doamne-Doamne.

exact ca in postul cu religia....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites