Friday, May 1, 2009

KABBALAH SI SCOALA MISTERELOR



Asa DA(Kabbalah) Asa NU(Scoala misterelor).








Ok un scurt rezumat. Raulica petrisor cel ce a adus celebra NOT scoala a misterelor in rominika si-a postat un anunt de cursuri pe forumul kabbalah, la care in stilul atit de drag mie-AGRESIV-i-am raspuns.Omul s-a suparat si a zis ca-s intoleranta. Duh..HELLO?Normal.Tin sa readuc aminte tuturor ca in structura divina a sefirotilor exista si GEVURAH-JUSTITIE, SEVERITATE si nu numai TIPHERET-FRUMUSETE si IUBIRE, asa cum falsii guru care saluta cu PACE, LUMINA SI IUBIRE par sa stie.Cum zicea parintele Cleopa, si acu'inteleg mai bine:"Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu (se referea la GEVURA), iar sfirsitul este Iubirea de Dumnezeu." Dau mai jos o portiune din mesajul scolii, care este legat de acest thread.

Codul Bar Iohai
Zohar-ul, cartea cea mai importanta din Cabala, "cartea cartilor", a fost pecetluita imediat dupa ce a fost scrisa si incuiata cu o mie de lacate. A colindat in lume timp de sute de ani si cand a venit timpul ea a fost redeschisa de catre "Baal Hasulam" "Stapanul scarii". Locul: Muntele Meron Perioada: Jumatatea secolului al II-lea din era noastra Timpuri furtunoase, razboaie sangeroase se desfasoara in intreaga lume. Viata omului isi pierde orice valoare. Puterea, orgoliul si bogatia devin valori supreme. In acele timpuri intr-o pestera mica si intunecata din nordul tarii, stateau zece cabalisti si scriau o carte despre vesnicie si dragoste atotcuprinzatoare. Rabinul Simon Bar Iohai era conducatorul acestui grup. Fata lui iradia lumina in timp ce dezvaluia elevilor secretele lumii superioare. Le vorbeste calm, cu dragoste si caldura. Rabi Aba sta aproape de el, asculta vorbele tremurand, le noteaza cu exactitate si se straduieste sa nu piarda nici un cuvant. Restul elevilor stau in jurul lor cu ochii inchisi, absorbind cu pasiune cuvintele marelui "iluminat". Nimic nu divulga starea de neliniste pe care o traiesc. Astfel, in intunericul noptii, litera dupa litera, cuvant dupa cuvant a fost scrisa cartea cea mai profunda si cea mai misterioasa din intelepciunea cabalistica.

Zohar-ul
Povestea cartii Zohar-ului incepe intr-o pestera mica si intunecata din Galileea de vest, in urma cu mai putin de doua mii de ani. In aceasta pestera se ascund Rabi Simon Bar Iohai si fiul sau Elazar. Timp de 13 ani ei se pregatesc pentru scrierea cartii care in viitor va schimba istoria.Zi si noapte ei se adancesc in tainele lumii superioare, se inalta pana la cele mai inalte nivele spirituale si lamuresc tot ceea ce va urma sa fie scris in cartea Zohar-ului.
In inima lor - un singur gand: A venit timpul sa dezvaluim secretele "facerii lumii", tuturor. Anii trec repede, Rabi Simon si fiul sau si-au terminat "ticunim-urile"* pe care le aveau de facut si ies din pestera. *ticunim= corectarea insusirilor egoiste prin transformarea lor in insusiri altruiste . Insa pentru a scrie Zohar-ul Rabi Simon trebuia sa adune in jurul sau elevi cu ajutorul carora va putea "cobori" lumina superioara in lume. El insusi s-a inaltat la un nivel atat de superior incat a pierdut puterea de a explica pe limbajul cunoscut oamenilor, tot ceea ce a descoperit. In timp scurt a adunat in jurul sau noua dintre marii cabalisti din acea perioada. In total zece cabalisti contra a zece sfirot**. **Sfira = sapir. Sapir in ebraica= lumina stralucitoare. In structura completa a sufletului exista zece sfirot; Cheter, Hohma, Bina, Hesed, Gvura, Tiferet, Netah, Hod, Iesod si Malcut. Aceste sfirot formeaza insusirile sufletului si in ele este simtita lumina superioara. Locul in care vor studia il stabilesc intr-o pestera din Galileea cu vedere spre muntii Tfat-ului (Safed-ului). Prin unirea lor ei creaza o structura spirituala prin care Rabi Simon coboara lumina superioara in lume. Insa lucrurile pe care Rabi Simon le spune sunt atat de inaltatoare, atat de neclare...cum le va putea transmite oamenilor?

Primul codificator din istorie
"Si astfel va voi aranja; Rabi Aba va scrie si Rabi Elazar, fiul meu, va invata pe de rost si restul elevilor vor repeta in gandul lor".
Citat din Zohar, pericopa "haazinu" (ascultati) Unul dintre elevii Rabinului Simon Bar Iohai a fost inzestrat cu un talent special.Numele acestuia era Rabi Aba. El a fost singurul care a stiut cum sa scrie cuvintele profesorului sau, in asa fel, incat sa fie si ascunse si dezvaluite in acelasi timp.1800 de ani mai tarziu Baal Hasulam va scrie despre aceasta: "Rabi Aba a stiut cum sa aranjeze cuvintele, astfel incat sa fie intelese de cei care trebuiau sa le inteleaga si in acelasi timp sa ramana mister pentru cei care inca nu trebuiau sa le inteleaga."´
Zohar-ul, cartea cartilor, este scrisa pentru prima data in lume si imediat ascunsa de catre autorul ei.
Motivul: generatia nu era inca demna de descoperirea cartii. "Cartea, a spus Rabi Simon Bar Iohai elevilor, va fi descoperita doar in generatia in care oamenii vor fi deznadajduiti de inaintarea lor egoista si vor dori sa afle insemnatatea vietii." Functia cartii va fi sa incheie perioada de intunecime si de exil (instrainare de spiritualitate).

Harta drumului pentru cei care au inima deschisa
Multe carti au fost scrise inaintea Zohar-ului si multe dupa, insa niciodata nu a fost scrisa vreo carte care sa se poata compara cu Zohar-ul in puterea spirituala ascunsa in ea.Zohar-ul ne dezvaluie realitatea superioara. O realitate vesnica si perfecta care se afla dincolo de limitele timpului si spatiului, insa limbajul nostru omenesc e prea sarac pentru a ne da vreo explicatie care ar putea lamuri deplin, macar un singur lucru din aceasta carte.Daca-i asa, atunci care este cheia cu ajutorul careia vom putea patrunde in misterele Zohar-ului? Cum vom putea descoperi comoara care a fost ascunsa pentru noi in aceasta carte de catre Rabi Simon si elevii sai?
Baal Hasulam ne da metoda. Pentru a intelege cuvintele Zohar-ului, omul trebuie sa fie lipsit de egoism si in functie de asta, va intelege adevarul pe care Zohar-ul sfant vrea sa ni-l spuna. Altfel, egoismul este ca o "coaja" care ascunde de noi adevarul cuvintelor Zohar-ului. Citat din cartea "Shamati" (Am auzit) Cabalistii sunt oameni care au obtinut puterea superioara, puterea iubirii si a daruirii. Ei scriu in cartile lor ceea ce au descoperit in lumea spirituala superioara, insa doar omul care ajunge la puterea iubirii si a daruirii poate intelege cuvintele, doar lui i se vor deschide lacatele cartii Zohar-ului si va descoperi lumina. Cel care obtine puterea iubirii si a daruirii, incepe sa actioneze in inaltimile scarii de 125 de trepte spirituale si descopera viitorul, trecutul si prezentul. Atunci, el, de fapt intelege ca Zohar-ul este inchis si incuiat doar pentru cei care au inima plina de dragoste de sine, mandrie si orgoliu, iar pentru cei care isi deschid inima altora, cartea foloseste drept harta a drumului care ii conduce pe cararile lumii spirituale inspre vesnicie si absolut.

Si deocamdata in Spania
Locul: Valladolid
Perioada: Aproape 1200 de ani mai tarziu
Deja de doua nopti Rabi Mose De Lion n-a inchis un ochi. El sta in camera lui aplecat peste un manuscris vechi care a ajuns la el din intamplare, minunandu-se de imensele puteri spirituale care navalesc dintre cuvinte."Cuvintele acestea au fost scrise de oameni spirituali foarte mari" isi spunea in sinea lui. "Cuvintele lor sunt inaltatoare, neclare.......daca vor fi publicate vor fi interpretate gresit. Fara indoiala, omenirea inca nu e pregatita pentru o asemenea dezvaluire spirituala.
Cativa ani dupa moartea acestuia, undeva pe la inceputul secolului al XIV-lea cartea iese din nou la iveala.Intr-una din iernile grele care a lovit Spania, vaduva acestuia a fost nevoita sa vanda manuscrisele printre care era si Zohar-ul, pentru a putea cumpara putina mancare pentru ea si fiica ei. Si astfel 1000 de ani dupa ce a fost ascunsa de catre Rabi Simon Bar Iohai si elevii sai, cartea misterioasa este dezvaluita din nou si incepe sa fie raspandita, insa ea nu trezeste vre-un interes special. Ea ramane pecetluita si incuiata tuturor. Putini sunt cei care o studiaza si mult mai putini cei care ii inteleg continutul sau ii dau vreo importanta.Cartea colinda dintr-un oras intr-altul, de la un cabalist la altul. In acea perioada doar marii cabalisti invatau din ea. Ei se trezeau la miezul noptii, aprindeau o lumanare si acopereau fereastra camerei pentru a nu fi vazuti sau auziti. Cu teama sfanta deschideau cartea si incercau sa descopere si sa inteleaga realitatea ascunsa simturilor noastre. Lucrul se facea pe ascuns cu usile incuiate. Ei intelegeau ca inca nu a venit timpul. Omenirea trebuie sa mai astepte inca, cateva sute de ani pana in perioada in care va fi capabila de descoperirea secretelor tainuite in Zohar.

Goana contra timp
Secolul al XX-lea bate la usa si omenirea intra intr-o inaintare ametitoare. Tehnologia cunoaste o dezvoltare cum nu a mai cunoscut in trecut si in paralel cu ea, doua razboaie mondiale, care au distrus popoare intregi, acestea fiind doar o parte din zdruncinarile pe care le-a cunoscut omenirea intr-o perioada mai scurta de o suta de ani.Aproape de jumatatea secolului al XX-lea omenirea se afla pe punctul de intoarcere.Acum mai mult ca niciodata este nevoie de o schimbare esentiala si rapida. Este nevoie de o metoda.
Chiar daca nu este constienta de aceasta, omenirea are nevoie de un suflet special care sa explice cauzele la tot ceea ce se intampla in jurul nostru, care sa ne indrume...sa ne indrepte...si acel suflet apare. Sufletul Rabinului Simon Bar Iohai coboara din nou in aceasta lume si se imbraca in chipul celui mai mare cabalist din generatia noastra, Rabinul Iehuda Aslag, denumit si "Baal Hasulam" (Stapanul Scarii).Ceasul nu se opreste din mers. El trebuie sa actioneze repede. Rabi Iehuda Aslag intelege ca omenirea poate urca pe un drum nou, doar daca va evolua spre urmatoarea treapta care se afla in fata ei - treapta spirituala.Ingrijorarea pentru viitorul omenirii ii bate in inima si nu-i da odihna. "Suntem obligati sa facem ceva" isi spuse. "A venit timpul sa punem la dispozitie solutiile, sa dezvoltam o metoda....". Cu perseverenta caracteristica tuturor marilor cabalisti dinaintea lui, el se apuca de lucru, fiind sigur ca a venit deja timpul de a raspandi invatamantul cabalistic in lume. Insa este stingherit de un lucru: dupa ce s-a inaltat pe culmea scarii spirituale si a obtinut secretele tainuite in Zohar, el a pierdut puterea de a scrie pe limbajul cunoscut oamenilor. Treapta lui spirituala este atat de inalta, incat se desprinde de tot de lumea aceasta. Cum va fi inteles de oameni? "Atunci am hotarat in inima mea, fie ce o fi, trebuie sa "revars" o rugaciune fierbinte Creatorului sa-mi dea cunostintele si intelepciunea prin care voi putea promova omenirea la nivelul stiintei si desfatarii in care ma aflu eu"In profetia sa, "Baal Hasulam" (Stapanul Scarii) cere din toata puterea sa fie inteles chiar daca pretul va fi renuntarea la treapta spirituala superioara la care a ajuns, pentru ca a venit timpul in care secretele Cabalei sa fie descoperite tuturor. Rugamintea i-a fost aprobata si din acel moment incepe etapa decisiva din viata lui.

Lacatele se deschid
In goana nebuna contra timpului, treapta dupa treapta, el cladeste scara care va conduce omenirea pana la ceruri, pana la vesnicie, pana la absolut.
"Baal Hasulam" (Stapanul Scarii) porneste in misiunea vietii lui. El ia cartea cartilor, Zohar-ul, scrisa de Rabi Simon Bar Iohai si-i scrie explicatiile cele mai cuprinzatoare: "Perus hasulam" (explicatiile scarii).El munceste 18 ore pe zi si nu-si permite odihna. Misiunea lui este mult prea importanta pentru a-i mai lasa timp sa se gandeasca la sine. Timpul este scurt si este mult de facut."Trebuie sa reusesc...sunt obligat...isi repeta asta tot timpul." "Baal Hasulam" scrie carti si articole, editeaza un ziar, se intalneste cu primarii asezarilor, este gata sa explice Cabala oricarui om de pe strada, doar sa asculte...sa auda.Cuvintele care au fost intelese de unii ca fiind revoltatoare incep acum sa prinda o forma mai clara si sa devina mai inchegate. Munca pe care o are de facut nu este simpla. El trebuie sa darame zidurile, sa inlature ignoranta si superstitiile care se alaturasera Cabalei de-a lungul timpului. Insa inainte de toate, el trebuia sa dezvolte o metoda de evoluare spirituala care sa se potriveasca fiecaruia dintre noi.Litera dupa litera, cuvant dupa cuvant, an dupa an se indeplineste visul cabalistilor si devine din viziune - realitate. Cabala va fi la indemana oricarui om fara nici o conditie Cu ultimele puteri, "Baal Hasulam" reuseste sa-si indeplineasca misiunea.El traduce si explica toate cuvintele Rabinului Simon Bar Iohai si devine prin aceasta vertebra care face posibila legatura noastra cu scrierile inteleptilor.Acest om a condus o revolutie spirituala ale carei fructe noi le culegem astazi. Datorita lui s-a inchis cercul inceput de Rabi Simon si elevii lui. Cartea care a fost incuiata cu o mie de lacate de catre Rabi Simon se deschide astazi cu o singura cheie : "Perush hasulam le sefer ha- Zohar" "Explicatiile scarii pentru cartea Zohar".Tot ceea ce ne ramane noua de facut, este sa o luam si sa ne urcam impreuna pe inaltimile scarii care ne va conduce spre spiritualitate si spre secretele cele mai adanci din Zohar.
Autor Eli Vinokor
Tradus de -Radu Simona(Riven)

si mai jos
LINIA AUTENTICA DE TRANSMISIE A KABBALAH din aceasta scoala
Lantul celor care au interpretat aceste texte e dat de site-ul scolii: Abraham
Baal HaSulam

Rav Baruch Shalom HaLevi Ashlag (The Rabash)

Rav Michael Laitman

Laitman e ultimul din lant.El interpreteaza pentru noi. Cred ca e esential acest amanunt.

http://groups.yahoo.com/group/BB_Kabbalah_RO/

http://www.shanti-spirit.ro/

OOps si Raulica are linie, cum zicea pe undeva prin siteul sau.Emigrantii din Atlantis condusi de Thoth s-au manifestat prin channeling la aia de au deschis scoala lui din americutza. Aha, se cheama draci Raul si ii gasesti down under.

9 comments:

Interesant mod de a scrie.

Mersi pentru publicitate

Bhairavi Who' pegs the tongue, Obeisance and Obeisance to You.'

Having done this act of recitation, O Parameshvari, I am the seizer and punisher of the wicked. This Sacred and Reliable Hymn is renowned throughout the Three Worlds.

Deci am actionat cea ce inseamna a crea cu stiinta fara a fi condus de sentimente si afecte.

Cred ca cel mai mare "punisher" suntem noi insine nu cei din jurul nostru. Sau mai pe romaneste ce iti faci cu mana ta nu ti-o poate face altul.

Acum daca vorbim kabbala nu sunt 3 lumi ci 4 atiluth, briah, yetirah si assia. Unii mai considera si lumia sau Olam Adam Kadmon depinde de traditia studiata.

Am uitat sa las linkurile pentru o documentare mai adecvata a celor doritori.

http://scoalamisterelor.com/
http://scoalamisterelor.blogspot.com/
http://ocultbooks.blogspot.com/

OK EU ACUM SINT IN ISRAEL, iar tu esti pe dinafara.Nu exista initiere in |Kabbalah in afara religiei mozaice, iar toti cei ce sustin acest lucru sint fake. Chiar si aici, nu toti evreii primesc initerea in kabbalah, ci numai anumite persoane, dupa o viata de purificari, ritualuri si numai dupa ce rabinul intiat in kabbalah primeste semne ca persoana trebuie sa fie initiata. asa ca te rog io frumos, abereaza pe alte situri, nu pe al meu.

karma police tocmai ai demonstrat ca orice om de pe strada caruia ii se explica Cabala o jumatate de ora a uitat deja mai multe decat vei stii tu vreodata. Pana una alta...tu esti in lumea ta.

Vezi? Pana acum nici macar nu te-ai uitat in jur. Nu, nu te injur! Mai trebuie sa treaca cam 5 ani, poate pana atunci ajungi sa te uiti cu mai multa atentie la Chochmah si la tot ce este in jurul ei. Abia apoi vino si vorbeste despre legi! Vezi ce spui, numai noi uitam ca iertam si ne iertam dar Internetul nu...

cum zici tu..iti place sa te auzi..buh bye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites