Wednesday, March 4, 2009

Cipul care te expune


Un american a arătat dezavantajele unui proiect care urmăreşte securizarea frontierelor Statelor Unite.
Identificarea prin frecvenţă radio o metodă de identificare automată care se bazează pe stocarea şi regăsirea datelor la distanţă, folosind dispozitive numite etichete/cipuri RFID. Paşapoartele americane conţin astfel de etichete.
Folosind un dispozitiv ieftin conectat la un laptop, Chris Paget a reuşit să citească date de pe paşapoarte şi permisele de conducere a doi cetăţeni americani, fără ca aceştia să poată bănui ceva.
Direct din trafic
Paget, aflat într-o maşină, a condus 20 de minute pe străzile din San Francisco.În acest timp, dispozitivul său a memorat datele de pe două paşapoarte. El putea foarte uşor să “cloneze” respectivele documente, dar scopul său a fost altul: să demonstreze pericolele aferent proiectului de etichetare RFID.
Western Hemisphere Travel Initiative (Iniţiativa pentru Circulaţia Persoanelor în cadrul Emisferei de Vest) prevede ca toţi cetăţenii care călătoresc către şi dinspre Canada, Mexic, America Centrală şi de Sud, Caraibe şi Bermudas să prezinte paşaportul sau alt document de identitate acceptat pentru a intra sau reintra pe teritoriul SUA. Scopul WHTI este de a întări securitatea la frontieră şi impune montarea de etichete pe paşapoarte.

În prezent, Uniunea Europeană nu aplică controlul paşapoartelor prin RFID.
Sistemul de identificare este folosit în diverse aplicaţii:

* măsurarea timpului de la cursele atletice * controlul paşapoartelor * aplicarea taxelor rutiere pe anumite autostrăzi * urmărirea produselor * urmărirea locomotivelor şi vagoanelor la căile ferate * autentificarea persoanelor care doresc să intre în zone speciale (cu condiţia să-şi fi implantat tag-uri RFID sub piele); * paza şi inventarierea în muzee.

preluat de pe www.maicaecaterina.ro





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites