Thursday, December 25, 2008

CUM SA MINCAM DE SARBATORI-DACA VREM SA FIM SANATOSI


get another Whatever Joke »

Nu-mi plac aceste aspecte ale sfirsitului de an, nu numai din cauza frivolitatii perioadei, ci si pentru ca acum politia mincarurilor te arata cu degetul daca maninci prea mult si iti da tot felul de sfaturi despre cum sa te mentii in forma, cum si ce sa maninci.

1. Despre morcovi. Fereste-te de ei.Oricine pune morcovi pe masa de Craciun nu stie nimic despre spiritul Craciunului. De fapt, daca vezi morcovi, paraseste casa imediat. Du-te la vecini unde servesc tort cu rom.

2. Bea cit de multe cocktailuri poti. Si repede. Cum ar fi scotch single malt care este rar. Mai rar decit whiskey single malt. Poti sa-l gasesti oricind in timpul anului dar nu si acum. Asa ca bea-l cit mai e. Cui ii pasa ca are 10.000 de calorii pe sorbitura? Nu e de parca te-ai transforma brusc intr-un dependent de whiskey single malt sau ceva. Este o ocazie. Bucura-te de ea. Bea si pentru mine. Chiar de doua ori. E deja foarte tirziu. Este Craciunul!

3. Daca vreun fel de mincare apare cu sos, foloseste-l. Asta si e poanta sosului. El nu poate fi folosit singur, asa ca pune din belsug peste tot. Fa un vulcan din pireu. Umple-l cu sos. Maninca vulcanul. Repeta!

4. In ceea ce priveste pireul, intotdeauna intreaba daca este facut cu lapte degresat sau nu. Daca e cu lapte degresat nu merita sa-l maninci.De ce sa te mai deranjezi? E ca si cum ai cumpara o masina sport cu transmisie automata.

5. Nu minca gustari inainte de a te duce la petrecere intr-un efort de a-ti controla apetitul acolo. Toata poanta mersului la o petrecere de Craciun este sa maninci mincarea altora pe gratis. Multa. Alooo..Iti aduci aminte de facultate?

6. Sub nici o forma nu trebuie sa faci sport de acum pina dupa anul nou. Poti sa faci in ianuarie cind oricum nu ai ce sa faci. Acum e timpul relaxarii prin sieste, de care oricum o sa ai nevoie dupa ce ai dat ture bufetului carind farfuria cu 5 kile de mincare si halba de bautura.

7. Daca gasesti ceva deosebit la masa de sarbatori, cum ar fi prajiturele de Craciun in forma de mos Craciun, pozitioneaza-te linga ele si nu ceda locul. Ia cite vrei inainte de a deveni centrul atentiei. Ele sint ca o pereche frumoasa de pantofi. Nu poti sa le lasi in spate si sa le abandonezi. Ca nu le mai vezi.

8. La fel e valabil si pentru prajituri. Cu mere. Cu dovleac. Cu carne. Ia o bucata din fiecare. Sau, daca nu-ti plac cele cu carne ia doua cu mere si dovleac. Mai bine trei. Cind o sa mai ai un desert pe cinste? De ziua Recunostintei?

9. A zis cineva tarta cu fructe? OK e scrisa pe lista cu calorii bune, dar totusi evit-o. Adica pastreaza-ti standardele, frate.

10. Si un pont final: daca nu te simti rau cind parasesti petrecerea sau cind te ridici de la masa, inseamna ca nu ai fost atent la mine. Citeste din nou ponturile. Incepe din nou. Dar repede. Ianuarie cea fara prajituri de pindeste dupa colt!

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3128546

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites