Thursday, April 12, 2012

Celții primitivi -ANCIENT CELTS ENGLISH DOCUMENTARY


HERE

Filmul documentar „Celții primitivi” face parte dintr-o serie de filme narate de Terry Jones, care prezintă istoria Romei Antice din perspectiva barbarilor. O combinaţie rară de cercetări istorice şi charisma şi umorul lui Terry Jones fac din acest documentar un film esenţial pentru pasionaţii de istorie.

„The primitive Celts” (Celții cei primitivi) este primul episod al seriei. Cei mai mulți dintre noi cred că societatea celtă a fost primitivă și necivilizată, iar Terry Jones vrea să ne arate că nu e deloc așa.

Celții nu au fost niște primitivi, dimpotrivă, erau o societate avansată, care depășea Roma în unele privințe. De exemplu, multe din drumurile din acest ținut, despre care se spunea că au fost construite de romani au fost construite chiar de către celți.

Ce i-a atras pe romani spre aceste teritorii a fost faptul că erau foarte bogate. Astfel, generalul roman Iulius Cezar a pornit într-o misiune de cucerire a celților cu o armată profesională, în fața căreia acest popor n-a avut nici o șansă. Și cum istoria e scrisă de învingători…

Vizionare online film documentar subtitrat Celții primitivi


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites