Thursday, February 16, 2012

Avem si noi Super EROI

AZI MIHAI VITEAZUL


Au fost odată ca niciodată și au rămas. Ei sunt eroii noștri, eroii românilor. Fie că sunt eroi din cărțile de istorie, fie că sunt eroi de basm, fie că sunt eroi de legendă, ei sunt eroii noștri, fie că îi vrem sau nu.

Trăim într-o Românie europeană a secolului 21, în care cu toată deschiderea la informație și cu toat...e sursele de infomare accesabile marea majoritate a românilor nu își cunosc istoria, trecutul, oamenii care l-au clădit, personajele de legendă, personajele de basm.

Unul din sloganurile cu care am demarat această campanie este ”98 la sută din români stiu mai mult despre Obama decât despre Burebista”, ceea ce nu poate decât să ne motiveze și să ne dea energia necesară să îndreptăm aceste lipsuri.

Este datoria noastră și, totodată, poate fi plăcerea vostră, a tuturor celor care locuiesc și trăiesc românește în spațiul carpato-danubiano-pontic de a da o șansă eroilor autohtoni să ne facă viața mai frumoasă și mai bogată cultural. În sensul în care și șotronul este element al unei culturi, al culturii urbane.

De ce să nu ne bucurăm de faptele lui Fat Frumosl în loc să ne plângem ghinionul național pe umărul lui Spiderman? De ce să nu sperăm că la un moment dat o sa ne salveze la greu Greuceanu, în loc să îl așteptăm cu ochii pe cer pe Batman?

De ce să nu realizăm că Robin Hood este un ”mic copil” pe lângă toți haiducii români de legendă? De ce să nu ne dorim să învătăm din realizările eroilor noștri și să ne propunem să le retrăim gloria, realizînd poate mult mai mult și mult mai bine? AVEM ȘI NOI SUPER EROI!

sursa APIR

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites