Wednesday, September 14, 2011

EVEREST

FULL MOVIE HERE

Film documentar subtitrat, narat de celebrul actor Liam Neeson, dedicat tuturor exploratorilor care au reuşit sau încercat să cucerească vârful Everest de-a lungul secolelor. Aflat în munţii Himalaya, la graniţa dintre Nepal şi Tibet, este cel mai înalt vârf de pe Pământ, având 8.848 de metri altitudine.

Muntele a fost explorat pentru prima dată în partea nordică de alpinistul George Mallory, în 1921. Deşi nu a ajuns până în vârf, Mallory a înregistrat, totuşi, o premieră: a fost primul european care a pus piciorul pe muntele Everest.

Printre cei care au mai organizat expediţii pe Everest s-au aflat, de-a lungul timpului, Sir Edmund Hillary (primul explorator care a atins vârful în 1953), Tenzing Norgay, Andrew Irvine, Hugh Ruttledge, Bill Tillman sau Raymond Lambert.

Muntele nu a fost, însă, prietenos cu toţi cei care au încercat să-l escaladeze: în 1966, 15 membri ai unei expediţii au murit încercând să coboare de pe vârf. Alte zeci de alpinişti şi-au pierdut viaţa de-a lungul timpului pe faimosul munte.

Vizionare online film documentar subtitrat Everest


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites