Tuesday, March 1, 2011

O reţetă pe zi / Tort cu frişcă şi portocale

Share/Bookmark


1 Martie 2011
Mareste fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe yahoo messenger| Trimite pagina unui prieten| Printeaza pagina

Ingrediente:
pentru blat - cinci ouă, coajă de lămâie, esenţă de lămâie, un plic de zahăr vanilat, puţin praf de copt, făină cât să iasă un aluat mai moale, ca pentru chec, 150 g zahăr; pentru cremă - 1 kg de smântână pentru frişcă, 120 g zahăr pudră, un plic de întăritor pentru frişcă, două portocale mari; pentru ornat - 200 g ciocolată albă.


Cu această reţetă dulce, Elena Caba din Bucureşti a câştigat concursul săptămânii

Preparare:
se face aluatul, ca pentru chec, se pune în- tr-o tavă rotundă, cu fundul detaşabil, şi se introduce în cuptorul preîncălzit. Pentru a verifica dacă e gata, se încearcă aluatul cu o scobitoare, iar dacă nu rămâne cocă pe ea, poate fi scos vasul din cuptor. Se lasă să se răcească bine şi se taie în două. Separat, se bate smântâna pentru frişcă, apoi se adaugă întăritorul şi zahărul pudră.

Se mai bate frişca puţin, se pun în ea portocalele tăiate cubuleţe, amestecându-se uşor. Se aşază pe un platou primul blat. Se acoperă cu circa două treimi din frişcă, se nivelează, apoi se pune a doua felie de blat şi se bagă la frigider două ore. După aceea, tortul se ornează cu frişca rămasă, cu bucăţi de portocală şi cu ciocolată albă.

sursa libertatea


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites