Tuesday, March 22, 2011

CHELULUI II TREBUIE TICHIE DE MARGARITAR

Share/Bookmark

România va trimite soldaţi în Libia! Ţara noastră va cheltui 4,5 milioane de euro pentru o intervenţie de trei luni!

România va trimite militari în războiul din Libia pentru trei luni, a anunţat preşedintele Traian Băsescu în această seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

Această decizie a fost luată după întrunirea CSAT. Pentru această intervenţie este nevoie de un buget de aproximativ 4,5 milioane de euro, bani care vor fi alocaţi de Guvern. Fregata "Regele Ferdinand" cu 200 de militari la bord va desfăşura acţiuni pe Marea Mediterană.


"CSAT a decis implicarea armatei în acţiunile din Libia. Intervenţia occidentală din Libia este pentru protejarea populaţiei. Vom trimite fregata Regele Ferdinand şi 205 militari în Marea Mediterană", a spus Băsescu într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

"Suntem stat membru NATO, când este o decizie NATO trebui să găsim resurse. Guvernul va trebui să pună la dispoziţie resurse. În CSAT sunt membri şi ministru de Finanţe şi primul ministru, deci trebuie să găsească resurse pentru punerea în aplicare a deciziei CSAT şi pentru respectarea obligaţiilor pe care România le are faţă de Alianţa Nord-Atlantică", a explicat preşedintele României.

Preşedintele a spus care va fi misiunea românilor în Libia: "Vom bloca orice navă suspectă că va transporta arme către Libia. Se somează, după care se trage".


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites