Thursday, September 2, 2010

INELUL LUI SOLOMON

Share/Bookmark


In cartea lui Mirkhound Rouzat-us-Safa, si in Istoria lui Tabari, gasim o interesanta poveste despre Regele Solomon si inelul sau minunat.

Djarada, fiica legendarului rege Nubara din India, a ridicat o armata impotriva Israelului si a fost invinsa in batalie de Solomon, dupa ce tatal sau a fost ucis. Conform obiceiului a intrat in haremul regal, plingind in continuu din cauza soartei sale ce o forta sa fie a celui pe care il ura atit de mult.

Pentru a o linisti, Solomon i-a permis sa-si construiasca o statuie a tatalui sau si sa se roage sau sa vorbeasca cu ea in camerele sale, insa critica celor din jur l-a facut sa se razgindeasca, distrugind statuia si pedepsind-o pe Djarada pentru idolatrie. Dupa aceea s-a inchis in apartamentele regale postind pentru ca a fost atit de slab incit a aplecat urechea la toanele sotiei sale.

Leningrad  CodexDin punctul de vedere al Djaradei, regele nu-si tinuse promisiunea de a-i permite sa-si pastreze religia. Dar Solomon o adora pentru fumusetea ei, sperind ca in final sa-i cistige afectiunea. Asa ca i-a imprumutat inelul sau faimos cu ajutorul caruia domnea, inel pe care era gravat Numele secret si sfint al Dumnezeului unic si viu.

Altii spun ca Djarada tinea oricum inelul la ea, de cite ori Solomon se ducea la baie; important este ca din cind in cind avea in mina acest inel care ii permitea regelui sa stapineasca Israelul si sa comande demonii si jinnii ca sa-i execute ordinele.

Se pare ca un jinn numit Sakhur sau Haritsu, a observat aceasta si luind forma regelui Solomon, i-a cerut Djaradei inelul. Atunci cind adevaratul rege s-a intors in camera acesteia intrebind-o unde ii pusese inelul, ea imediat a crezut ca regele este de fapt un demon sau jinn si l-a aruncat afara din palat....cu toate ca unii sustin ca Djarada a conspirat cu jinnul ca sa-l razbune pe tatal ei.

Solomon a ratacit din casa in casa sustinind ca este regele Israelului, dar oamenii ii rideau in fata. Totusi, o femeie mai miloasa l-a primit in casa crezind ca este vreun sarman ratacit, si l-a hranit cu o farfurie de ovaz fiert-totusi nimeni altcineva nu i-a acordat nici o atentie [Ruth Rabbah 5:6; Eccl-Rabbah 2:2]. In timp ce minca ovazul, a inceput sa plinga din cauza ironiei situatiei spunind:"asta e partea ce mi se cuvine din toata munca mea" [Eccl 2:10]. In mod normal hrana sa si a familiei sale pentru o zi consta din 30 masuri din cea mai fina faina, 60 masuri de carne, 10 boi grasi, 20 de vite, 100 de oi, gazele si capre [1 Regi 4:22-23].

In acele zile minunate atita hrana era preparata pentru el de catre sotiile sale, deoarece fiecare spera in secret ca ea va fi cea primita noaptea in iatacurile sale, dar acum nu avea decit o farfurie de ovaz de la nevasta altuia, ce l-a si pocnit in cap pentru ca sustinea ca este regele Israelului.

Intre timp jinnul aruncase inelul in mare, caci Numele secret al Dumnezeului celui viu ii ardea degetele. In timp ce pretindea ca este rege totusi nu-si scosese niciodata ciorapii, pentru ca nu-si putuse schimba forma picioarelor ce aratau ca cele ale unui pui de gaina.

El le vizita pe sotiile lui Solomon imbracat astfel si se culca cu ele in timp ce aveau ciclu. Ba chiar a chemat-o si pe Batsheba, mama lui Solomon, dar desigur aceasta nu s-a culcat cu el, ci i-a adus in fata un pergament cu numele secret al lui Dumnezeu, astfel incit jinnul a fugit din fata stralucirii ei.[b. Gittin 68b].

Solomon and   ShulamitConform tratatului Midrash Tanumah, prima din sotiile lui Solomon care a descoperit regele fals a fost Topos. Totusi, majoritatea curtenilor erau ferm convinsi ca il au in fata pe rege.


Din cauza necazurilor sale Solomon a fugit in tara lui Amon, unde s-a angajat ca bucatar sef pentru regele amonit si regina sa, gindindu-se la bogatiile sale ca fiind pierdute pentru totdeauna.

In timp ce se lupta sa-si cistige existenta[5:12], Printesa Naamah a observat suferinta sa si s-a indragostit de el. Desigur mama si tatal sau s-au ingrozit auzindu-i dorinta de a se marita cu un lucrator in bucatariile regale si au exilat-o din Amon, impreuna cu Solomon. Totusi, ei traiau feirciti si Solomon atunci a scris faimoasa fraza:"Doi sint mai buni ca unul, pentru ca primesc o frumoasa recompensa pentru munca lor" [4:12] si "Daca doi se culca impreuna isi tin unul altuia de cald" [4:13].

Dupa multe aventuri, Naamah a gasit din intimpalre inelul regelui in burta unui peste pe care voia sa i-l pregateasca pentru cina. Cu ajutorul puterii acestuia, lui Solomon i-a fost restituit tronul, si a aruncat-o afara din palatele sale pe Djarada, si i-a dat titlul de coregenta lui Naamah asezind-o linga el pe tron[Bet ha-Midrash II:86-87; Midrash Tehillim 78:12].

Totusi, regelui nu i-a trecut niciodata ingrijorarea legata de demonii si jinnii pe care ii comandase o data cu puterea inelului sau miraculos. Intotdeauna era ingrijorat ca creaturile intunericului se vor rascula din nou asa ca a construit un pat special, inconjurat permanent de o mica armata [Cintarea lui Solomon 3:7], convins ca daca va fi atacat, asta se va intimpla noaptea, de catre"Pahad" [3:8]. Pahad a Noptii era un titlu pentru ferocea luptatoare demon al noptii Agrath, supranumita "Teroarea(Pahad) care umbla in miezul noptii" [Ps 91:5; Numere Rabbah 12:3].
Datorita puterilor ascunse in inelul sau special, pe care i-l daruise un inger, acest atac nu a venit niciodata.

O copie a inelului se afla in posesia mea si daca sinteti interesati de mai multe amanunte, scrieti-mi...

6 comments:

As vrea sa stiu si eu, daca se poate semnele gravate pe acest inel.Multumesc, si sper ca ma puteti ajuta.

semnele sint secrete, pot fi vazute la comandarea inelului; si sa nu uitam, chiar daca sint vazute si gravate pe inel DAR NU SINT IMPUTERNICITE, NU AU DECIT UN EFECT ESTETIC

Am citit povestea. oarte interesanta. de unde pot cumpara un asemenea inel? Eu am un medalion cu aceste inscriptii (steaua neintoarsa cu cercul si tot restul. Este observat de toata lumea si imi aduce mult noroc motiv pentru care nu il dau jos foarte des.

inelul mi=l face cineva dinisrael o persoana initiata in aceste taine..dar nu arata ca in poza ci este ca o verigheta de argint cu semnele sacre inscrise inauntru..se face la comanda pnetru persoana respectiva, adaugindu-se numele si calculul paragrafului din biblie care iti coresdpunde conform datei de nastere si numelui
despre medalionul tau, nu mai lasa lumea sa il atinga, si purifica-l din cind in cind in sare-7 zile si 7 nopti-sare peste care spui tatal nostru de 33 de ori si apoi sufli lumina alba in sare

nu l-a atins nimeni pana acum. am multe obiecte ciudate, inele cu pietre si dragoni de argint cu cristale, pe care le purific si le incarc dar medalionului nu i-am facut nimic pana acum si cu toate astea imi poarta foarte mult noroc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites