Sunday, June 6, 2010

Iată ce animale au dispărut din România

Share/Bookmark



Ultimele exemplare au fost văzute pe la 1700Dacă ai face un salt înapoi în timp, mai exact cu 300 de ani în urmă, ai fi uimit să vezi ce specii de mamifere întâlneşti pe teritoriul României. Aici au crescut în voie elanii şi bourii, dropiile, măgarii sălbatici, dar şi antilopa saiga şi marmota bobac, potrivit site-ului www.descopera.ro. Vânarea în exces a dus la dispariţia lor din România. Fotografiile de mai jos sunt cu animale care trăiesc pe teritoriile altor ţări.

Măgarul sălbatic Mongol (Colunul)

Măgarul sălbatic a trăit în Moldova şi în Muntenia. Acum e în pericol de dispariţie şi în Kazahstan, unde hergheliile au fost decimate de braconieri.

Calul sălbatic european (Tarpanul)

Strămoşul tuturor raselor de cai din Europa a fost, încă din cele mai vechi timpuri, un animal care a trăit pe teritoriul de azi al României. Fosile au fost descoperite în zona Moldovei.

Ultimele exemplare au fost văzute pe la 1700

Bourul

În prezent bourul este simbol pe stema naţională a României. Bourul european, cel care a trăit şi la noi în ţară, era mai mare decât bizonul sau zimbrul.

Ultimele exemplare au fost văzute pe la 1700

Elanul

Elanul este cel mai mare reprezentant al familiei cerbilor. Romanii îl numeau plotun. A trăit prin pădurile Deltei şi ale Moldovei. Acum mai poate fi întâlnit în pădurile din nordul Europei şi al Americii de Nord.

Ultimele exemplare au fost văzute pe la 1970

Ultimele exemplare autohtone au fost văzute pe la 1970Dropia

Dropia, cea mai mare pasăre zburătoare din lume, a trăit în Câmpia de Vest, Bărăgan, Dobrogea. În România mai există doar câteva dropii, care vin însă pe perioade scurte de timp din Ungaria.

Antilopa Saiga

Saiga este singura antilopă care a trăit pe teritoriul românesc. Numeroase astfel de mamifere trăiau în număr mare în câmpiile din Moldova, Bărăgan şi Dobrogea.

Ultimele exemplare au fost văzute pe la 1700

Marmota de stepă (Bobacul)

Marmota de stepă a trăit în câmpiile din Ţările Române şi prin părţile Moldovei. Denumirea sa de bobac e un împrumut din turco-tătară. Bobacul este ruda apropiată a marmotei alpine.

Ultimele exemplare au fost văzute pe la 1800

Fotografii: Shutterstock


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites