Wednesday, June 9, 2010

UN MIRCEA ELIADE MODERN-18:36 (2002)

Share/Bookmark

ABSOLUT GENIAL CU ACTORI GENIALI

sursa


1/2


2/2


O producţie FILMEX România şi Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii şi Cultelor
Scenariul şi Regia: Ionuţ Giurgiuca‑Pavelescu (1969‑2005)
Imaginea şi camera: Mihai Mălaimare
Distribuţia: Florin Piersic Jr, Irina Dinescu
Cu participarea extraordinară:
Corina Constantinescu (1919‑2008), Olga Tudorache, Mircea Albulescu

Filmul a pornit de la o povestire a lui Blabla (tanti Corina), care mi-a spus-o când eram mai mic şi m-a impresionat mult. Se pare că ea a fost adevărată şi s-a întâmplat prin anii '30-40.
S-au scris multe astfel de nuvele fantastice, există în literatură nenumărate astfel de povestiri, primul care îmi vine în cap este Mircea Eliade cu a lui "1000 de capete de vită "... parcă aşa se cheamă... oricum... este primul film al meu în care am avut cea mai mare bucurie de a o avea pe Blabla protagonistă, sigur, alături de Olga, Albulescu, Florin, Irina (fata lui Dinescu) şi de toată echipa care m-a ajutat enorm... ştii, legătura mea cu Blabla mă ţine pe o traiectorie ascendentă, plină de forţa pe care mi-o dă ea, la vârsta ei, şi sper ca atunci când, la fel ca la rachete, se vor rupe motoarele şi va rămâne doar capsula, propulsia acestui om din viaţa mea să mă călăuzească pe toate orbitele pe care voi alerga...
am vrut să fie străbunică şi să fac un film cu ea... şi Dumnezeu a fost bun... foarte bun...

L-am filmat în octombrie 2002, filmările au durat 5 zile... am luat premiul "cel mai bun scurt metraj" la Costineşti în august 2003 şi am fost selecţionat cu el la Festivalul de la Berlin în Februarie 2004 (au fost selecţionate doar două filme româneşti, eu la secţiunea studenţi şi Cristi Puiu la altă secţiune).
Ionuţ, Sep. 2004.

2 comments:

(off topic)
ai fost la casa mokusho zen?.. ce se face acolo? exista un grup de practica? si daca poti sa imi spui parerea ta.. (e pt cineva interesat)

am fost chiar in primul an cind au venit in romania, printr-o coincidenta casa pe care au cumparat-o pe dristor era a unei bune prietene din copilarie. pe vremea aia traia Beq si venea la ei.Acum e altcineva. Nu stiu ce sa zic...zen e foarte complex daca nu esti bine pregatit.depinde ce vrea persoana respectiva sa obtina/practice.Sint alte tehnici mai simple, sila fel de eficiente. repet zen pare usor dar este una dintre cele mai dificile practici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites