Saturday, April 10, 2010

PRESEDINTELE POLONIEI S-A"ACCIDENTAT" MORTAL-RESPECT PENTRU EROI!

IN AVION ERA FAMILIA SA SI PRESEDINTELE BANCII POLONIEI; EI REFUZASERA DE CURIND UN IMPRUMUT DE LA FMI, IAR POLONIA ERA SINGURA TARA CARE NUA INTRAT IN CRIZA MONDIALA SI A AVUT CRESTERE ECONOMICA IN ACEASTA PERIOADA DE KKT.
ARTICOLUL DIN JURNALUL NATIONAL MAI JOS:

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se află preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, în această dimineaţă, la aterizarea pe aeroportul bazei militare din Smolensk, în Rusia. La bordul avionului se afla şi soţia preşedintelui şi fratele geamăn al acestuia, fostul premier Jaroslaw Kaczynski. Guvernatorul regiunii Rusiei a declarat, într-o intervenţie televizată, că nicio persoană aflată la bordul avionului prezidenţial polonez nu a supravieţuit.





"Nu există supravieţuitori în această catastrofă", a declarat guvernatorul Serghei Antufiev prin telefon la postul de televiziune Vesti-24. "Potrivit informaţiilor preliminare, la bord se aflau 85 de membri ai delegaţiei şi echipajul", a adăugat el.

"Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, pentru postul de televiziune polonez TVN24.

"La bordul avionului se aflau preşedintele, însoţit de soţia sa, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer", a adăugat el.

Guvernatorul Băncii centrale din Polonia s-ar fi aflat, de asemenea, în avion, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Ministerului de Externe polonez.

Agenţiile de presă ruse anunţă că la bordul avionului se aflau 132 de persoane, iar ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Itar-Tass, susţine că 87 de persoane au murit în această catastrofă aviatică.

PAP, agenţia naţională de ştiri a Poloniei scrie că nu există informaţii despre eventuali supravieţuitori ai accidentului.
Reuters precizează că avionul s-a prăbuşit la 1,5 km de aeroportul din Smolensk şi că ceaţa era foarte densă, în acea zonă.

Warsaw Business Journal scrie că la bordul avionului se afla şi fratele geamăn al preşedintelui, fostul premier Jaroslaw Kaczynski.

Preşedintele Lech Kaczynski, oficiali polonezi şi familiile ofiţerilor polonezi executaţi în urmă cu 70 de ani de poliţia stalinistă ar fi trebuit să ajungă la comemorarea ce urma să aibă loc la Katyn, aproape de Smolensk, în vestul Rusiei. (Carmen Pleşa, Vera Albulescu)

2 comments:

1."Presedintele Kaczynski trebuia sa se afle astazi in orasul rusesc Smolensk, pentru a marca 70 de ani de la masacrul de la Katyn, cand trupele rusesti au omorit mii de polonezi, noteaza BBC.co.uk."
Hm, IRONIA SORTII? i THINK NOT
2.Era ceata densa? Avioanele nu aterizeaza pe ceata densa.I should know la cate intarzieri si diversions am avut din cauza cetii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites