Thursday, April 8, 2010

CEL MAI RAU DUSMAN AL MEU SINT EU

Abisul Dintre Intuneric Si Lumina

Lectia zilnica de Kabbalah

Postat pe 18 martie 2010 la 6:53 pm

Laitman_420_04Exista patru etape sau faze in nivelul de legatura intre noi, cand ne construim vasul sufletului nostru comun (Kli), care sa fie corectat de Lumina. Doar atunci cand vom ajunge la ultima faza vom atinge toata profunzimea intregii creatii, de la inceput si pana la sfarsit si de la sfarsit, la inceput. Vom ajunge acolo, in functie de profunzimea legaturii intre suflete.

Posibilitatea de a atinge intreaga adancime a creatiei a fost descoperita ca urmare a ruperii sufletului comun. Anterior, inainte de rupere, am fost conectati; cu toate acestea nu a existat atingerea sau intelegerea si nici perceptia sensului creatiei. Numai dupa rupere a fost abis, s-a dezvaluit diferenta dintre parti ale realitatii, dintre suflete. Odata cu dezvaluirea abisului a fost prezenta posibilitatea de a ajunge la intelegerea conectarii si corectarea ei.

In loc de a avea o conexiune naturala activata de Lumina, cum era inainte de rupere, odata cu ruperea si dezvaluirea contradictiilor si a urii dintre noi, ni s-a creat baza pentru a realiza noi legaturi peste aceste revelatii si sa ne corectam peste ura dezvaluita.

Prin conectarea tuturor sufletelor ni se dezvaluie cinci etape de Aviut (taria dorintei) in legaturile dintre noi. Le corectam, si apoi acest Aviut se transforma in Zachut (puritate in dorinta).

Acest abis dintre intuneric si Lumina care devine revelat in conexiunea dintre noi este numit atingerea lumii spirituale, Creatorul sau gandul creatiei. Aici vom ajunge la autoimplinire.

* * * * * *

Unitatea Se Intampla Doar La Nivelul Spiritual

Lectia zilnica de Kabbalah. Unitate

Postat pe 18 martie 2010 la 5:22 pm

Laitman_728_03Unitatea dintre noi construieste noua noastra realitate. Nu vorbesc despre unitatea creata de noi insine, adica sa ne comportam ca si cum am fi uniti. Unitatea spirituala nu este la nivelul acestei lumi, nu inseamna sa te comporti bine cu celalalt. Unitatea este dezvaluirea conexiunii spirituale intre noi in vasul (kli-ul) pentru Lumina. Noi nu trebuie decat sa vrem ca Forta Superioara sa realizeze aceasta unitate pentru noi.

Intelepciunea Kabalei nu a fost dezvaluita ca sa construiasca comunismul si kibuturi in lumea noastra. Kabbalah ne ajuta sa descoperim relatiile spirituale dintre noi nu relatii materiale (lumesti). Scopul este complet diferit in esenta sa.

Nu incercati sa construiti relatii bune intre corpurile voastre ci straduiti-va sa il descoperiti pe Creator intre voi. In acest fel conexiunea spirituala va fi realizata. Avem nevoie sa atragem Lumina de Corectie, sa faca acest lucru, sa construiasca legaturile spirituale intre noi. Tocmai in aceste conexiuni il vom simti pe Creator. Aceasta va fi solutia optima pentru toate problemele.

Acest lucru nu este ceea ce au visat idealistii in incercarea lor de a construi Orasul Soarelui pe aceasta planeta. Noi nu construim o viata mai buna in aceasta lume. Avem un obiectiv mult mai mare in fata noastra, desi, desigur, viata noastra corporala va fi de asemenea corectata pana la sfarsit. Dupa ce vom atinge armonia interioara, vom experimenta de asemenea perfectiunea si in lumea corporala. Dar toate acestea se vor intampla doar cu conditia sa atragem Lumina Superioara, care va corecta conexiunile dintre noi. Incercarea noastra sa facem acest lucru cu propriile puteri va fi un esec.

* * * * * *

Sa Ajungi La Secretele Creatorului

Lectia zilnica de Kabbalah. Zohar

Postat pe 18 martie 2010 la 7:45 pm

Laitman_703_01Zohar, Capitolul Cantarea cantarilor Paragraful 482: Intelepciunea pe care cineva trebuie sa o stie: sa stie si sa observe secretul Stapanului sau, sa se stie el pe el insusi, sa stie cine este el, cum a fost creat, de unde vine el si unde se duce, cum este corectat corpul, si cum va fi el judecat de Regele Tuturor.

Noi credem ca acestea sunt numai cuvinte frumoase: de unde vine si unde se duce si modul in care el va fi judecat de Regele Tuturor. Cu toate acestea, partea cea mai importanta este sa stie si sa observe secretul Stapanului sau. Exact aici trebuie sa ajungem.

Creatorul vrea ca noi sa descoperim intreaga Lui munca, intreaga Lui creatie, intreaga realitate pe care El a creat-o, motivele acestei creatii, gandul creatiei, modalitatile de a o realiza si obiectivul pe care intreaga creatie trebuie sa-l atinga. Singura modalitate de a invata toate acestea este sa ajungi la ele, ceea ce inseamna de fapt, sa imbraci intreaga creatie cu toate aceste etape si sa le experimentezi pe toate. Numai atunci, incluzand actiunile noastre in intreaga creatie, putem sa atingem acest obiectiv in noi, in dorintele noastre (kelim). Cu aceasta atingere vom obtine tot ceea ce avem nevoie sa obtinem.

Putem atinge acest lucru prin corectarea dorintelor noastre. Aceste dorinte ne sunt date de Sus si sunt corectate de Lumina Superioara. Cu toate acestea, Lumina apare numai in functie de disponibilitatea noastra, de eforturile noastre si de dorinta noastra ca Lumina sa vina sa ne corecteze. Aceasta se numeste sa ridici MAN (rugaciune). Omul trebuie sa depuna eforturi pentru a ajunge la starea in care sa vrea ca Lumina sa-l corecteze.

* * * * * *

Introducere In Sistemul Creat De Rashbi

Lectia zilnica de Kabbalah. Zohar

Postat pe 18 martie 2010 la 8:11 pm

Laitman_717In scopul intrarii si pentru a deveni parte din sistemul creat de Rashbi pentru noi, prima cerinta este sa experimentam starea de embrion spiritual (Ibur). In aceasta stare incerc sa ma anulez pe mine insumi. Cu ajutorul curent al grupului kabalistic imi anulez egoismul. Impreuna cu acest grup imi doresc sa ma alatur Sistemului Superior despre care vorbesc kabalistii si sa cresc acolo.

Incep sa ma regasesc intr-un grup mai presus de mine insumi in care sa-mi extind abilitatile de a ma anula pe mine in fata grupului. Apoi incep sa vad fortele unui sistem si mai inalt de operare intre mine si prietenii mei prin care sa-mi consolidez legatura mea cu ceilalti.

Aici ma ajuta sistemul Rashbi. In acest sistem, acelasi grup de kabalisti care s-a corectat pe sine pana la nivelul 125, in timpul destramarii sufletului comun, este primul care-mi serveste ca uter matern (in starea mea de embrion, ibur) si apoi ma ingrijeste (Hagat) si poarta Lumina Mohin catre mine (Habad). Toata Lumina care trece prin cele trei linii catre sufletele despartite (sparte) este trecuta prin acest transportator (liniile) care ne conecteaza la Lumea Infinita.

* * * * * *

Zohar: Portile Care Duc In Sus

Lectia zilnica de Kabbalah. Zohar

Postat pe 18 matie 2010 la 9:06 pm

Laitman_704Exista o conexiune universala, o ierarhie, sau lant in sistemul comun al sufletelor. Dezvoltarea diferitelor tipuri de suflete se intampla in functie de aceasta conexiune. In dezvoltarea lor, sufletele depind intotdeauna de sufletele precedente. Ele sunt conectate precum tata si fiu, cauza si consecinta sau profesor si student. Cu tote acestea, exista unul, special, un sistem inaltat, mai presus de toate tipurile de conexiuni. Acesta, patrunde in sistem ca un organism viu si opereaza in directii diferite. Acest sistem este numit sistemul lui Rashbi.

Este tranzitia dintre partea sistemului care este corectata si partea care este necorectata. Partea corectata este umpluta cu Lumina si contine dorintele corectate si care sunt deja gata pentru comuniune, corectia finala a intregului sistem. Aceasta parte le include pe acelea care deja si-au revelat cele 125 de trepte ale dezvoltarii corespunzatoare sistemului comun de creatie. Partea necorectata mai trebuie inca sa realizeze in ce stare este si sa inceapa corectarea acesteia. Partea necorectata suntem noi, toate sufletele de la nivelul acestei lumi.

Fiecare dintre noi trebuie sa parcurga pas cu pas corectia cu ajutorul sistemului Rashbi care este in mod absolut la inaltimea celei de a 125-a treapta. Revelatia si influenta acestor suflete corectate ne indruma prin aceste conexiuni si pregatiri pe care ele le-au construit sub forma unui sistem pe care l-au numit Zohar (Lumina care coboara din Arich Anpin al Lumii Atzilut). Ele au creat acest tip de sistem pentru noi, astfel incat sa ne gasim intr-un mediu adecvat la care sa ne conectam. La urma urmei, intreaga noastra dezvoltare depinde de mediu.

Cand vom incerca sa ne conectam la Zohar, vom primi tot ce avem nevoie pentru corectia noastra de la acest sistem reprezentat de Rashbi si elevii sai. Aceste suflete au facut corectii speciale in Lumina Superioara cu care noi ne putem acoperi prin Zohar. Prin intermediul lor, noi insine ne putem conecta de asemenea, cu Lumina sau cu Creatorul.

Rashbi foloseste Zohar-ul ca sa ne dezvaluie portile care duc in sus. El le dezvaluie pe masura valorii pe care o acordam maretiei acestui sistem si abilitatii noastre de a ne conecta la el cu scopul de a-l folosi la atingerea spiritualitatii.

* * * * * *

Repere Pe Drum

Lectia zilnica de Kabbalah. Zohar

Postat pe 18 martie 2010 la 9:21 pm

Laitman_720Intrebare: Care este cea mai dificila revelatie pe care trebuie sa o avem in dezvaluirea lumii spirituale?

Raspunsul meu: Pentru a intra in spiritualitate avem nevoie sa ne reducem treptat pe noi insine de la eu-l nostru ca si cum acesta nu exista. Este ca si cum fostul meu eu moare. Noi nu intelegem ce este senzatia de viata. Pentru noi, viata este senzatia propriei noastre puteri, taria noastra; este atunci cand noi credem ca noi insine ne controlom propriile vieti, pe cont propriu de ambele parti, atat in interior cat si in exterior.

Cand intram in spiritualitate simtim ca eu-l nostru egoist moare. Devenim eliberati de el dupa cum este scris Cei morti sunt liberi. Eu resping treptat, din ce in ce mai multe parti din mine insumi, pana cand ma ridic deasupra ego-ului propriu. Vreau atat de mult sa fiu eliberat de aceasta dependenta, incat sunt dispus sa suport orice fel de lovituri ale ambitiilor mele, atata timp cat ma pot ridica deasupra lui. Chiar incep sa-mi placa aceste lovituri, deoarece inteleg ca prin ele ma ridic si devin eliberat de acest dusman amar care sta in mine. Nu ma mai identific cu ego-ul meu. In schimb, vreau sa primesc ceea ce merit. Acesta este deja un semn ca ma apropii de Machsom (bariera).

* * * * * *

Eu Sunt Cel Mai Rau Dusman Al Meu

Lectia zilnica de Kabbalah

Postat pe 18 martie 2010 la 9:29 pm

Laitman_408Intrebare: Care este cel mai mare dusman al unei persoane in munca spirituala?

Raspunsul meu: Cel mai rau dusman este persoana insasi, calitatile ei, care sunt opuse Creatorului! Ele ne sunt dezvaluite treptat, pe masura in care noi ne putem opune lor. In caz contrar am fi paralizati si incapabili sa facem o singura actiune interioara sau exterioara. Prin urmare, taina ne este dezvaluita treptat, aratandu-ne ca noi nu existam in realitate ca ceva individual!

O mica parte din adevar mi se dezvaluie, numai in masura in care sunt capabil sa-L cuprind pe Creator. In ceea ce priveste toate celelalte ganduri, dorinte si calitati nu am demonstrat cat de mult sunt controlat de sus. Este insuflat in mine ca eu, aparent, hotarasc totul pe cont propriu. Cu alte cuvinte, numai treptat imi este dezvaluit ca eu de fapt nu exist- sunt doar o marioneta trasa de fire.

Cu toate acestea, in masura in care sunt capabil sa ma anulez pe mine in fata mediului meu si a Creatorului si sa-mi folosesc libera alegere am independenta asigurata. O oportunitate imi este dezvaluita pentru a ma construi folosind din ce in ce mai multe din partile minore ale personalitatii mele independente pana cand ma ridic la intreaga mea maretie. Asta inseamna ca eu am sa exist in adeziune cu Creatorul – in dorinta opusa, dar in acelasi scop.

Rezulta ca noi nu am iesit niciodata de sub autoritatea Fortei Superioare, dar, progresiv, ascunderea se diminueaza in functie de dorinta noastra de a adera la Creator. Este ca si cum o perdea se da la o parte din fata mea. La inceput sunt intr-un intuneric de smoala in care cred ca exist si ca sunt independent. In masura in care sunt capabil sa accept faptul ca sunt neajutorat, sa indur aceasta lovitura interioara, aceasta rusine si sa aderez la Creator, cortina va fi ridicata din ce in ce mai mult pentru mine si tainuirea va disparea.

Totul depinde de senzatiile mele. Starea insasi nu se schimba – numai perceptia mea se schimba.

* * * * * *

Traducerea articolelor – Tania Dumitrescu

Daily Kabbalah Lesson – 03.18.10

Preparation to the Study of The Zohar
Before the Machsom a person disconnects from himself, looks at himself from the outside, and then begins to associate himself with the Creator.
Download: WMV Video|MP3 Audio
The Book of Zohar — Selections, Chapter “VaYaera (And The Lord Appeared),” Item 32
Instead of understanding The Zohar, I must sense it. Then, with the help of The Zohar the light will come and correct me. When I become a giver, I’ll understand how to advance toward the Creator.
Download: WMV Video|MP3 Audio
Beit Shaar HaKavanot,” Item 39, Lesson 13
Out of the myriad of Kabbalistic connections, the Kabbalists chose only those that have to do with our advancement. This is done in order to attract us.
Download: WMV Video|MP3 Audio
Article — “The Individual and the Nation,” Lesson 3
Ultimately each society comes to the understanding that the stumbling block along its path is human nature, which can only be corrected by the method of Kabbalah.
Download: WMV Video|MP3 Audio

Evening Zohar Lesson – 03.18.10

The Book of Zohar — Selections, Chapter “VaYaera (And The Lord Appeared),” Item 48
Download: WMV Video | MP3 Audio
Kavana

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites