Thursday, September 3, 2009

WHAT THE BLEEP!? - Down The Rabbit Hole (2006)


Ce Naiba Ştim?! - Coborând în Vizuina Iepurelui

" Ce stim noi cu adevarat? In continuare veti putea urmari un documentar revolutionar despre fizica cuantica si implicatiile descoperirilor din acest domeniu in spiritualitate.
Cercetarile stiintei demonstreaza spiritualitatea? De ce suntem aici, cum gandim, ce sunt emotiile, ce este realitatea, ce este Dumnezeu, ce este sufletul... sunt cateva din Marile Intrebari pe care autorii acestui documentar ni le adreseaza. " - comentariu preluat de pe AUM - PORTAL PENTRU EVOLUŢIA TA SPIRITUALĂ

Acest documentar este o reeditare a primului documentar "What The Bleep Do We Know" , doar ca sunt prezentate mult mai multe detalii (1 ora si jumatate in plus de film) care ofera o si mai mare profunzime celor expuse anterior.
In acest documentare ni se prezinta un gen de informatie care ne ajuta sa intelegem legatura dintre spirit si materie, dintre stiinta si religie, dintre fizica si metafizica, dintre aspecte aparent disparate. Acest documentar ne ajuta sa intelegem Teoria Unificarii tuturor aspectelor, aparent fara legatura, ale vietii.
Poate că cel mai important mesaj al acestui film este faptul că noi suntem Dumnezeii realităţii noastre, ideea că noi ne creem realitatea aşa cum este, îi dăm formă şi o schimbăm cum vrem noi. Trăim un vis comun.
Acest film merită văzut chiar şi numai pentru simplu motiv că îţi dă de gândit. De aceea vă recomand să fiţi perfect odihniţi când vizionaţi acest documentar deoarece multitudinea informaţiilor prezentate în scurt timp s-ar putea să vă solicite mai tare decât de obicei.

"Succesul filmului What the Bleep Do We Know!? a fost doar începutul calatoriei. Multi români au vazut deja acest film, desi în mod oficial el nu exista în România. Modul în care a circulat („underground”) graieste el însusi despre setea de cunoastere a românului, dar si despre cât de mult era asteptat un asemenea film. Este un film care zguduie din temelii perceptia si atitudinea umana, un film care a creat fani printre toate nivelurile de receptare, inteligenta si cunoastere.
Acest documentar foloseste ideile, conceptele si stiinta care sondeaza si scormoneste mintea omeneasca precum minerul într-o mina, dar reprezinta doar un punct de pornire de unde poate începe explorarea în profunzime a noii paradigme. Fizica cuantica a proceselor noastre interioare si granitele exterioare ale universului cunoscut sunt cele ce trebuie recunoscute. Desfacatorul de conserve pentru constiinta este reprezentat de însasi actiunea de a pune Marile Întrebari.
Necesitatea schimbarii paradigmei actuale într-una noua, care sa cuprinda constiinta printre factorii care influenteaza viata si realitatea pe Pamânt, pare sa fie una din cele mai importante concluzii pe care privitorul o poate avea la finele vizionării acestui documentar.

What the Bleep - Down the Rabbit Hole contine o stiinta uluitoare. Cu ajutorul a mai mult de o duzina de oameni de stiinta, cercetatori renumiti si teoreticieni, pornesti într-o calatorie având pe nas ochelarii fizicii cuantice; pornesti într-un univers care este mai bizar si mai viu decât ne-am imaginat vreodata. Apoi, esti dus mai departe, la marginea exterioara a granitei cunoasterii noastre stiintifice despre constiinta, perceptie, chimia corpului si structura creierului. Din ce este facut gândul? Din ce este facuta realitatea? Si, cel mai important, cum poate schimba un gând natura realitatii?
Aceasta stiinta ne conduce nu doar în lumea materiala, ci într-un tarâm profund al spiritualitatii. Daca observatia afecteaza rezultatul, atunci noi nu doar facem parte din univers, ci suntem participanti în el. Daca gândurile sunt mai mult decât intersectii electrice neuronale întâmplatoare, atunci constiinta este mai mult decât un accident anatomic. Exista o putere mai mare, dar este cu adevarat acolo, în afara noastra? Unde este linia de demarcatie dintre acolo, afara si aici, înauntru? " - articol preluat de pe divin.ro

VEZI FILMUL AICI:
(cu subtitrare în limba română, în premieră pe ţară complet)

PRIMA PARTE:



A II-A PARTE:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites