Thursday, September 3, 2009

PRAF

In anii '80 cind Arafat a introdus drogurile in Israel ca o contramasura disperata la ce se intimpla in teritorii, s-a inregistrat o totala debulosare a tineretului israelian. In anii '90 israelienii au introdus praful, drogurile bazate pe heroina de slaba calitate in teritorii si tineretul palestinian a inceput sa se drogheze la greu.Cine a cistigat? Cine a pierdut?

Cind Ceausescu era la putere praful cu care ne drogam erau cartile lui Eliade, Yoga facuta pe ascuns sau reprezentatiile subversive de la Tetrul Mic. Ceausescu a crapat, cartile sint la liber, piesele de teatru au din ce in ce mai multe tite si pasarici goale. Sintem liberi. Praf in ochi. Cine a cistigat? Cine a pierdut?

Realizatorul de documentare Christian Poveda a fost asasinat în El Salvador. Documentarul lui LA VIDA LOCA despre gastile in care se infiltrase, de traficanti de droguri, i-a adus sfirsitul.

Documentarul este senzational si arata viata obisnuita-pentru ei-a unor tineri ce se nasc si mor fara nici o speranata, prinsi in hatisul unui razboi fabricat de altii, pe care nu si l-au dorit dar pe care nu au cum sa il refuze, oameni ce iubesc, nasc, omoara si sint ucisi, fac trafic de praf ca sa-si creasca copiii si sa aiba ce minca, pentru ca altii sa se imbogateasca.

Cine cistiga? Cine creeaza razboaie peste tot in lume pentru a scoate bani din piatra seaca? Cine trafica international praful obtinind averi fabuloase pentru care mii si mii de tineri mor ca sa-l vinda pe nimic? Inca o victima, un documentarist care stia prea multe. PRAF in vint..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites