Tuesday, September 15, 2009

Triunghiul Bermudelor în Marea Neagră-reprise



În zona dintre Insula Şerpilor şi Sulina, mai mulţi pescari au trecut prin experienţe stranii

În Marea Neagră, undeva între Insula Şerpilor şi Sulina există o zonă cu un magnetism ciudat, care a dat naştere unor dispariţii bizare, asemenea celor din Triunghiul Bermudelor, din Oceanul Atlantic. Legenda spune că mulţi oameni şi ambarcaţiuni au dispărut în mod misterios în această zonă.

În anii ’70, Ivan Sanderson, unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători ai Triunghiului Bermudelor, a elaborat o hartă cu douăsprezece regiuni malefice, printre care se numără şi o zonă din Marea Neagră, situată lângă Insula Şerpilor.

Pescarii care au navigat pe Marea Neagră, între Sulina şi Insula Şerpilor, au povestit că au trecut prin experienţe stranii - de la stoluri de pescăruşi care zboară haotic în jurul vasului, până la furtuni iscate din senin

Cercetătorii ruşi şi ucraineni au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 8-10 km - relativ triunghiulară - în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind “normal”.

Experţii susţin că falia magnetică formată în misteriosul triunghi din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute, timp în care absoarbe orice obiect sau vietate aflată în zonă. Această anomalie magnetică “se deplasează” lent prin Marea Neagră şi, la ora actuală, spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

Surprinzătoare sunt şi unele povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV care relatează despre un “vârtej” care trăgea la fundul mării păsări, corăbii şi mici insule. Cu toate acestea, locuitorii din Sulina, printre care şi vechi pescari, nu ştiu prea multe.

“Ştiu că ruşii au cercetat zona respectivă, dar nu am auzit să fi descoperit ceva deosebit acolo“, spune Vasile Chirilov, pilot pe o navă rapidă.
Nistor Constantin
Se stârneau vijelii din senin

Toată viaţa lui, Nistor Constantin (82 de ani) a străbătut, în lung şi în lat, atât Dunărea, cât şi marea: “Îmi amintesc că se stârneau vijelii din senin, urmate de mici furtuni, care dispăreau la fel de repede cum apăreau. Dacă te nimereai în calea lor, greu mai scăpai”.

Peste 1.000 de dispariţii în ultimii 500 de ani

Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul Diavolului este o zonă triunghiulară din Oceanul Atlantic, mărginită la extremităţi de Miami, Bermuda şi Puerto Rico. Legenda spune că mulţi oameni, ambarcaţiuni şi avioane au dispărut în mod misterios în această zonă.

Conform unor surse, au avut loc până la 1.000 de astfel de incidente în ultimii 500 de ani. Unii cercetători susţin chiar că peste 50 vase şi 20 avioane s-au scufundat, numai în ultimul secol, în Triunghiul Bermudelor. Multe teorii au circulat pentru a explica dispariţiile misterioase: de la extratereştri malefici, cristale reziduale din Atlantida, până la câmpuri magnetice ciudate sau condiţii meteorologice.

via

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites