Friday, September 18, 2009

IPOTEZA SOCANTA=PATRIARHUL RUSIEI A FOST UCIS CU 3 GLOANTE

Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Aleksii al II-lea, ar fi fost ucis cu trei gloante in cap. Patriarhul a decedat la varsta de 79 de ani, in data de 5 decembrie 2008, la resedinta sa din Peredelkino, o periferie a Moscovei. Socanta ipoteza a fost expusa, in editia din aceasta saptamâna a revistei moscovite Sobesednik, de catre cunoscutul actor si moderator de televiziune rus Stanislav Sadalski

Cu toate ca unele suspiciuni privitoare la posibila moarte brutala a liderului bisericii ruse au circulat si imediat dupa decesul sau, pe fondul lipsei precizarii cauzelor mortii subite a acestuia nimeni nu a vorbit pana acum deschis despre acest subiect. "Este chiar o barbarie: l-au ucis pe Preafericitul si pastreaza tacerea. Eu vreau sa cunosc adevarul in ceea ce priveste sfarsitul vietii pamantesti a patriarhului Aleksii. Niste preoti pe care ii cunosc, precum si reprezentanti ai politiei mi-au relatat ca patriarhul defunct avea trei gauri in cap, iar privirea ii ramasese atintita spre usa. Bat alarma de mai mult timp, dar parca in van. Nimeni nu doreste sa ma auda. Multor preoti si clerici le este chiar frica sa mai discute cu mine in public, pentru ca serviciul de paza al actualului patriarh Kirill ii fileaza, urmarind cu cine contacteaza" - a afirmat Sadalski, in interviu.

El sustine ca in timpul funeraliilor chipul lui Aleksii al II-ea era acoperit, conform unui pretins ritual ortodox. "Dar, de ce patriarhului Tihon (predecesorul lui Aleksii al II-lea) nu i s-a acoperit fata conform aceluiasi ritual", se intreaba cunoscutul actor, care, prin declaratiile sale, pur si simplu a incendiat blogosfera rusa, iar pe forumurile mai multor publicatii online care au preluat interviul este pur si simplu denigrat, catalogat ca "dus cu sorcova".

In interviul din Sobesednik, el a afirmat ca nu il "recunoaste pe Kirill", fost mitropolit de Smolensk si Kaliningrad, care i-a succedat lui Aleksii al II-a in scaunul patriarhal, suspectându-l de neadevar in privinta circumstantelor mortii predecesorului sau.

Sadalski, cu un palmares de peste 50 de filme, sustine ca mitropolitul Kirill, inainte de a fi ales in ianuarie a.c. patriarh, a spus ca, prin plecarea sa la cele vesnice, Aleksii al II-lea a "ferit biserica noastra de incercarea grea când in fruntea sa se afla un om batran si practic incapabil de a o mai gestiona". El mai sustine ca a incercat sa difuzeze o inregistrare cu aceasta declaratie pe un post de televiziune rus, insa respectivul fragment a fost eliminat de "cenzori", potrivit Sobesednik. Oficial, Patriarhia Moscovei a informat ca Aleksii al II-lea a decedat in urma unei afectiuni cardiace severe. (Sursa: jurnalul.ro)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites