Tuesday, November 30, 2010

E-mail expeditor E-mail destinatar Comentariu Campanie Libertatea: vrem să închidem «magazinele morţii»!

Share/Bookmark

30 Noiembrie 2010 | Articol semnat de Radu Nistor

Isteria etnobotanicelor a cuprins România! Pe zi ce trece, tot mai mulţi copii cad pradă drogurilor legale, iar proporţional cu asta, proprietarii aşa-ziselor “magazine de vise” se îmbogăţesc. Doar o barieră fermă, legislativă ar putea stopa acest fenomen!
D eputatul Ştefan Pirpiliu a pus gând rău magazinelor care  comercializează substanţe periculoase
Pedelistul Ştefan Pirpiliu strânge semnături în cadrul campaniei “Spune NU etnobotanicelor!”, demarate de Libertatea, pentru a-i cere premierului Emil Boc să dea o ordonanţă de urgenţă prin care toate magazinele care comercializează droguri din plante etnobotanice să fie scoase în afara legii, deci închise.

Libertatea a publicat, în ediţia din 21 iulie 2010, un articol  despre cum se vând la kilogram drogurile uşoare“Nu este suficientă legea prin care anumite plante etnobotanice sunt interzise, întrucât cei care vând astfel de produse inventează zilnic alte droguri, care sunt practic legale. Aceste «magazine ale morţii» trebuie total desfiinţate, aşa cum sunt în multe ţări din Europa. Iar acest lucru nu se poate face decât prin interzicerea totală! Strângem semnături pentru a cere Guvernului să emită de urgenţă o lege prin care toate, dar absolut toate «magazinele de vise» să fie scoase în afara legii. Numai aşa vom stopa fenomenul!”, a declarat Pirpiliu.

Cel mai mare trafic se face pe internet

În prezent, există 3.000 de substanţe psihotrope şi psihoactive despre care se ştie că sunt periculoase, iar cel mai mare trafic se face pe internet. “România e pe locul patru în Uniunea Europeană la numărul de comenzi de etnobotanice pe internet. Toată această nebunie a pornit în 2008, când noi am şi tras un semnal de alarmă, însă nimeni nu ne-a băgat în seamă. Statul şi autorităţile locale nu au investit nici un leu în campanii de stopare a consumului de astfel de droguri ori în prevenirea fenomenului”, ne-a declarat Dorian Lungu, reprezentant al Centrului Internaţional şi pentru Drepturile Omului.

Libertatea declară război drogurilor legale

În România, tot mai mulţi tineri sunt consumatori de substanţe etnobotanice! Tocmai de aceea, ziarul Libertatea a demarat o campanie împotriva acestor droguri uşoare, încercând să convingă guvernanţii să interzică definitiv “magazinele morţii”. Pentru asta, avem nevoie şi de ajutorul dumneavoastră. Dacă aveţi în familie pe cineva dependent de droguri legale ori dacă doriţi să participaţi cu sugestii la acţiunea pornită de noi, scrieţi-ne la adresa nuetnobotanice@libertatea.ro .

Fără ierburi periculoase lângă şcoli


Primarul Andrei Chiliman a decis ca, începând de mâine, magazinele care vând produse etnobotanice în sectorul 1 să fie interzise pe o distanţă mai mică de doi kilometri de şcoli, spitale, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Libertatea a publicat, în ediţia din 21 iulie 2010, un articol despre cum se vând la kilogram drogurile uşoare

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites