O reteta din bucataria rusa, cu cartofi,
branza si smantana, un fel de budinca de cartofi as spune eu, tare tare
gustoasa...
Ingrediente
- Portii: 8
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta Placinta tarinei
Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa
se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.
Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.
Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.
Citeste cele mai proaspete retete direct de pe telefonul tau mobil : m.bucataras.ro
TORT DE CLATITE
Ingrediente
Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.
Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.
Citeste cele mai proaspete retete direct de pe telefonul tau mobil : m.bucataras.ro
TORT DE CLATITE
Autor: rodyrozy
Ingrediente
Ingrediente clatite:
-200g faina
-400 ml lapte
-2 linguri zahar
-1 sticluta esenta de rom
-1 plic zahar vanilat
-4 oua
Ingrediente crema:
-100g lapte
-200g frisca
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura esenta de rom
-50g zahar
-2 oua
-cacao
-200g nuca macinata.
1 borcan dulceata de visine cu mult fruct.
Mod de preparare
Intr-o craticioara punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale,adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase.Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema.
Preparare crema:
Intr-o craticioara punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, laptele, si le punem la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa, cand s-a ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele.
Coacerea clatitelor:
Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede, le rumenim pe ambele parti sa arate cat mai frumos.
Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem esenta de rom si zaharul vanilat, cacao si nuca macinata.
Asamblarea tortului:
Clatitele se umple cu dulceata de visine si se ruleaza, apoi se aseaza pe un platou cate un strat de clatite rulate apoi punem crema, si asa pana ce terminam toate clatitele.(Clatitele trebuie asezate pe platou astfel incat sa ia forma unui tort). Pe deasupra punem un strat mai gros de crema si ornam cu nuca macinata. Pofta buna!
sursa realitatea.ro
KANAPEURI RUSESTI
Inca o sugestie de aperitiv pentru mese festive si nu
numai - desi este destul de simpla si banala ca ingrediente sa stiti ca
are un gust perfect. Toate ingredientele se combina si sunt absolut
delcioase si arata bine pe masa. Platourile cu peste sunt populare la o
masa festiva, incercati servirea hering-ului anume in asa fel si vedeti
ca dispare repede de pe farfurie, inca pe drum, din bucatarie :)
Ingrediente
File de peste sarat in ulei
3 buc
se mai numeste Matias(de la Ocean Fish in Romania), sau orice file de
peste marinat/sarat care va place
Franzela alba
1 buc
Unt
30 g
Pasta de tomate
1 linguri
Pasi de urmat
- fiecare felie se unge cu pasta de unt si rosii - deasupra se pune file-ul de hering | |
Pofta Buna! |
Cantitate:
300 g (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
10
min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Sursa: forumul say7.info/LALENA.RO
0 comments:
Post a Comment