cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
PENTRU INIMA1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului24. socul – imbunatateste circulatia sanguina25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul30. prunele – previn tromboza31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare34. porumbul – contine vitaminele D si K35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimiiPentru creier
36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier39. fasolea – creste puterea de concentrare40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza43. caisele – stimuleaza neuronii44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .Pentru ochi
48. castanele – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange ocularePentru piele/par
62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pieliiPentru oase
69. migdalele - contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciuPentru stomac/intestine
75. pastarnacul – stimuleaza digestia76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa78. mararul – amelioreaza indigestia79. soia – are proprietati anticancerigene80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelorPentru rinichi
91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor94. telina – protejeaza rinichii de virusuri95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza97. ridichea neagra – este un antibiotic natural98. varza murata – detoxifica organismul100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichiiPentru ficat
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele89. carnea de iepure – degreseaza ficatul90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.primita pe email
0 comments:
Post a Comment