Tuesday, August 16, 2011

Cura cu ulei de măsline te menţine sănătoasă

16 august 2011 | Georgiana Rache



Ştiai că, în afara faptului că te ajută să faci cele mai delicioase salate în această vară, uleiul de măsline este şi un aliat de nădejde al sănătăţii tale?

O cură cu ulei de măsline înseamnă o inimă sănătoasă, oase mai puternice, dar şi un corp frumos! Pentru că te ajută să redai strălucirea părului, să ai un ten catifelat, dar şi un decolteu superb.

Toate se datorează ingredientelor „minune” ale uleiului de măsline, precum antioxidanţii şi nenumărate vitamine şi minerale. Cel mai indicat este uleiul extravirgin.

Previne apariţia cancerului

Uleiul de măsline este la fel de eficient în prevenţia cancerului de colon precum fructele şi legumele, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. De aceea, este recomandat să-l consumi în salate, în fiecare zi. Totodată, ajută şi la prevenirea cancerului de sân, cât şi a cancerului de piele, datorită luteinei şi vitaminei A.

Este un întăritor pentru oase

Antioxidanţii care se găsesc în uleiul de măsline, cât şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor. Sunt ingredientele care ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, cât şi la menţinerea densităţii osoase. Acest lucru înseamnă că uleiul de măsline previne apariţia osteoporozei, boală frecventă mai ales la femeile trecute de 50 de ani.

Îţi menţine inima sănătoasă

Ştiai că dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline, riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate? Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard spun că acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase. Ele previn inflamarea vaselor de sânge şi scad tensiunea arterială.

Paste cu ulei de măsline

Ingrediente: 300 g paste,câteva frunze de busuioc proaspăt, 200 g mozzarella,sos de tomate, 6 linguriţe ulei de măsline,sare

Preparare: Se fierb pastele în apă cu puţină sare. Se scurg, după care le amesteci cu mozzarella, tăiată felii, cu uleiul de măsline şi cu sosul de roşii. La sfârşit, se presară şi frunzele de busuioc.

Recomandări: afecţiuni gastrice, precum gastrita şi ulcerul

Reţeta de frumuseţe

Ingrediente: 1 gălbenuş, 1 lingură miere, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 20 g flori de gălbenele, 20 g flori de muşeţel

Preparare: Fierbi florile în 200 ml de apă, apoi strecori şi laşi la răcit. Între timp, într-un bol, amesteci gălbenuşul cu uleiul de măsline şi cu mierea. Apoi pui şi câteva picături din decoctul de flori şi amesteci iar. Crema ­este gata!

Recomandări: pentru tenul uscat, cât şi pentru zona decolteului. Aplici crema seara, de trei ori pe săptămână, timp de un sfert de oră, după care te speli cu apă călduţă.

Remediu pentru păr degradat

Ai firele despicate şi îţi cade părul? Ei bine, scapi de probleme dacă aplici ulei de măsline călduţ pe tot scalpul şi pe toată lungimea firului de păr, în fiecare seară, timp de două săptămâni. Ţii remediul timp de jumătate de oră, după ce, în prealabil, ţi-ai acoperit capul cu un prosop. Apoi te speli bine pe cap.

sursa click.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites