Thursday, April 28, 2011

Purificarea apei prin congelarea parţiala




Share/Bookmark


Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de
microbi, o temere justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la
robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva facil
de făcut şi nu presupune nicio cheltuială! Iată despre ce este vorba.


Poate influenţa
metabolismul


Se umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la
temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi
pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu
dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi
constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de
gheaţă.


Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii
plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată
este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau
deuterizată!


Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este
cea care conţine deuteriu, ce are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa
curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu
poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii,
ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia celulei
tumorale!


Lichidul pur


Dacă doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi
fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza
anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi patru-cinci
ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi păstraţi gheaţa la
temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa suprauşoară sau pură.
Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas
neîngheţate. Aceasta este explicaţia.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites