Sunday, April 24, 2011

O POVESTE DESPRE CREDINTA

Share/Bookmark

Dan Negru povesteste pe blogul sau o intamplare din anii 50, cand in Rusia comunismul ii persecuta pe credinciosi mai ceva ca romanii din Antichitate.

Astfel, este amintit un moment de credinta in Hristos, cand un tanar in varsta de 30 de ani a fost obligat sa se lepede de Dumnezeu. Ce s-a intamplat aflati din randurile scrise de Dan Negru pe blogul sau.


"In anii '50 comunistii rusi au organizat un mare miting in Piata Rosie din Moscova, in duminica Pastelui. Au adus cu forta zeci de mii de moscoviti, duminica dimineata, tocmai ca oamenii sa nu se duca la biserica. Mitingul era indreptat impotriva religiei, oratorii sovietici urcau la prezidiu si demolau existenta lui Dumnezeu. La finalul manifestatiei au fortat si un tinar preot sa urce la tribuna si sa rosteasca cuvinte impotriva religiei, sa spuna ca el nu crede si ca incepind din ziua respectiva el leapada haina preoteasca. Preotul , un tinar de vreo 30 de ani, a urcat la tribuna si in fata a zeci de mii de moscoviti adusi cu forta in Piata Rosie , in Duminica Pastelui, a spus doar atit "Hristos a inviat!"... Multimea a raspuns in cor...'Adevarat a inviat!'", povesteste prezentatorul emisiunii "Plasa de stele", de la Antena 1.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites