Wednesday, January 26, 2011

Cuvîntul care… nu ne mai miră

Share/Bookmark

de Simona Tache | 787 vizualizari

Mardale - Românii, zăpada şi Crăciunul

Săptămâna trecută, presa a duduit de ştiri cutremurătoare.


• Balamucul a început cu Adevărul de marţi, care a titrat mare, pe prima pagină, o declaraţie a lui Boc: „Toţi românii vor fi obligaţi să facă cursuri de reconversie profesională, organizate de către stat. Nu contează că eşti medic sau avocat, în orice moment îţi poţi pierde jobul şi un curs de tâmplar sau de marochiner te poate ajuta să supravieţuieşti.


Din aceste cursuri, statul va câştiga aproximativ 200 de milioane de euro, bani care ne sunt de mare folos, într-un an de criză. Toată lumea va face aceste cursuri, inclusiv eu şi preşedintele ţării“. Pariem că preşedintele îşi va alege un curs de ospătari, fiindcă îi place mult la cârciumă, însă nu ne putem imagina de nici un fel către ce se va orienta Elena Udrea. Oare există şi cursuri de ajutor de ospătar?


• Din Evenimentul zilei de miercuri am aflat că Sorin Oprescu va cumpăra, pentru Bucureşti, 100.000 de papagali vorbitori, în valoare totală de 950.000 de euro: „O parte îi vom elibera în parcuri, fiindcă e plăcut pentru oricine să se relaxeze pe o bancă, la o discuţie cu un papagal, iar pe ceilalţi îi vom pune în colivii, în staţiile de metrou. Iniţial ne-am gândit să-i lăsăm liberi şi acolo, dar trec metrouri, pot zbura prin faţa lor şi ar avea loc accidente“. Mda… De banii ăia ar putea să ne ia, totuşi, altceva, că ne-ajunge un singur papagal vorbitor pe tot Bucureştiul.


• Vadim Tudor s-a certat cu EBA, în plenul Parlamentului European (Gândul de joi). Totul a pornit de la scandalul evacuării din sediul PRM, în spatele căruia – crede tribunul – se află chiar Traian Băsescu. Vadim a întrerupt-o pe EBA chiar în timpul unui discurs, adresându-se nervos celorlalţi parlamentari: „Cât mai aveţi de gând s-o toleraţi pe această piţipoancă, pe această impostoare, pe această gâscă buzată, îmbuibată cu silicon, al cărei tată a distrus România, împreună cu şleahta lui de mafioţi? Nu vă uitaţi la ea cât e de urâtă şi de proastă?“.


Apoi, s-a răstit chiar la fiica preşedintelui: „Taci din gură, şomâldoaco! Marş ­îna­poi la Bamboo, la bagabonţii ăia cu care umbli, n-ai ce căuta în Parlamentul European!“. Incidentul s-a finalizat cu intervenţia bodyguarzilor, care l-au scos, cu greu, din sală pe Vadim. Uite de-aia ar trebui înlocuit fiecare comando de bodyguarzi cu câte-o ambulanţă.


• Un reportaj filmat cu camera ascunsă de reporterii Pro TV i-a prezentat pe doi deputaţi ai Partidului Conservator făcând, în timpul lucrărilor Camerei, concurs de flegme. Discret, ca să nu fie observaţi de ceilalţi colegi, cei doi se întreceau scuipând la ţintă pe sub băncile Parlamentului. Slăbuuţ! Cu adevărat mişto ar fi fost dacă-şi scriau cu pipi numele pe parchet, aşa aproape că avem sentimentul că ne respectă.


Cam astea au fost, în ma­re, cele mai scandaloase ştiri ale săptămânii trecute. Recunosc: le-am inventat. Dar să nu-mi ziceţi că aţi avut, măcar o secundă, sentimentul neverosimilului, că n-o să vă cred.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites