Sunday, February 12, 2012

PARFUMUL UNUI COLT DE STEA













..este tema povestirii parfumate propuse azi de Mirela.

Pe mine stelele m-au ametit prima oara cu parfumul lor la 5 ani, in Sinaia intr-o noapte de iarna cind, impreuna cu Nana ma plimbam pe strazile invaluite in zapada. Ningea cu fulgi uriasi si cind te uitai la felinare vedeai o perdea groasa de zapada ce incerca sa le inghita lumina-ningea blind ca si povestea pe care Nana mi-o spunea.


Acum o saptamina, pentru prima data de atunci, am revazut aceeasi ninsoare, insa de data asta insa nu era blinda ci aspra si apriga ca zeii vechii Dacii ce se trezesc si isi trimit inainte alaiul de lupi de ghiata pentru a-si trezi supusii din somnul uitarii si al comoditatii.

L-am vazut calarind pe calul sau cu 8 picioare pe insusi Odhin(Zalmoxe) in fiecare noapte, lupii sai mirosind gindurile si visele fiecaruia dintre noi dupa miezul noptii cind ne invelim cu noaptea ca si cu o plapuma groasa


I-am vazut corbii aducindu-i gindurile noastre si memoriile, amintirile pe care le-a examinat pentru ca a iesit de sub muntele Omu si isi cauta razbonicii, barbati si femei ce il vor ajuta in lupta cea mare ce sta sa inceapa.

Si uneori cind seara se imbina cu noaptea, SinDiana, Freja, Bendis, frumoasa zeita cu parul auriu isi deschide ochii-stele zimbindu-le femeilor ce ii poarta semnul-semnul curajului, increderii in sine, rezistentei si iubirii nerostite.
Si ele, cele chemate ii zimbesc inapoi, spunindu-le copiilor basme despre eroii si zeii ce au adormit si acum se trezesc.


Parfumul stelelor mai tirziu s-a pravalit peste mine intr-o noapte in desertul Iudeii cind luna hulpava voia sa ma inghita cu tristetea sa, dar stelele jucause nu au lasat-o si au trimis pe degetele hamsinului aromele amare ale ierburilor ascunse prin pesterile desertului.


Mir de nard curat, ca uleiul pretios al Mariei Magdalena cu care i-a spalat ritual picioarele Preaiubitului, tamiie aspra si dulce ce era arsa intr-un vas de arama stropit cu pietre albastre si aurii ca cerul de sus, smirna aurie ce ma invaluia cu parfumul sau hipnotic si roze de Sharon, atit de dulci ce imi sopteau poeziile de iubire pe care le memorasera din timpurile apuse ale regilor David si Solomon.


Parfumurile alese de stele pentru mine sint: Freya de la Oriflame
ce miroase ca aerul intr-o noapte de iarna, in care ninsoarea nu te lasa sa dormi si iti aduce aminte de copilarie.. Mirul de nard din care mai am citeva pretioase picaturi, cumparat din souk-ul din Yerushalaim, sI Eau d'Iparie de la L'Occitane care ma invaluie cu mireasma aurului, smirnei si tamiiei pe care cei trei magi i le-au adus pruncului Iisus, sub steaua de la Bethlehem.

Mai am citeva picaturi din uleiul parfumat cu mirosul inconfundabil al trandafirului din Sharon, aroma folosita din antichitate pentru calmarea mintii si vindecarea inimilor ranite.


Voua ce parfumuri va aduc stelele cind lasati geamul deschis?

Seven from Fever Ray on Vimeo.




cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

3 comments:

Cat de complexa si frumoasa e povestea ta, plina de continut, cu trimiteri in istorie si in mitologia arhaica, cu legende si...da, si Parfum! Mi-as dori sa cunosc mirosul inconfundabil al trandafirului din Sharon, cred ca e pe masura povestii care il inconjoara, instelata si insorita in acelasi timp! Ma bucur mult ca ai scris. Aduag linkul la mine si sper sa te citeasca si ceilalti prieteni a povestii noastre parfumate! Minunat acel mir de nard, of...ce miresme! Sa ai o seara instelata! :)

o poveste deosebita, altfel decât toate povestile citite de mine pâna acum! Felicitari, deosebit de impresionate amintirile si legendele pe care le pomenesti aici. Despre miresme... ce sa mai zic?! o poveste parfumata, din primul rând pâna la ultimul!
Bun venit în grupul Povestilor parfumate! pupici
PS: mâine este Pink Mondays, te rog nu ne lasa mult sa asteptam aparitia tabelului :))

mirela multumiri pentru frumoasa initiativa si povestile tale care ne stimuleaza sa scotocim in cufarul cu emotii

carmen, da pregatesc, multumiri pentru urari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites