Friday, September 18, 2009

Rosh HaShanah-NOUL AN INCEPE AZI

Rosh HaShanah

Rosh HaShanah este ziua in care Dumnezeu a creeat omul, pe ADAM, creatia Sa finala si cea mai pretioasa. De fiecare Rosh Hashana, ziua de nastere a omenirii, religia iudaica proclama ca Dumnezeu este singurul Dumnezeu si Rege. Apoi reafirma dorinta de a-L servi in fiecare moment din viata. In acelasi timp Dumnezeu revede statusul creatiei Sale si determina daca fiinta respectiva mai merita inca un an in lume.

In prima noapte de Rosh HaShanah, dupa rugaciuni, se foloseste o urare speciala :"Fie ca sa fii scris si sigilat pentru un an bun"

De Rosh Hashana fiecare este judecat de Duemnezeu pe baza actiunilor sale din anul trecut. Rezultatul judecatii, cu toate ca este scris cu degetul divin, nu este inca sigilat, si mai avem 10 zile de pocainta, pentru ca sa ne schimbam, si sa rezolvam tot ce nu am rezolvat in anul trecut, sa facem binele pe care nu l-am facut, dar am fi putut sa-l facem, sa corectam ce am gresit. Dumnezeu asteapta pina de Yom Kippur-Ziua Caintei-pentru a sigila Cartea Anului.

Cum poate schimba o persoana balanta in favoarea sa? "Cainta, rugaciunea si faptele bune pot sterge un decret nefavorabil" . Dumnezeu priveste in mod special la faptele pe care le facem in perioada dintre Rosh Hashana si Yom Kippur, cele 10 zile ale caintei.

Facind pocainta cu regretul din inima pentru un trecut imperfect si avind o angajare adevarata pentru viitor, orice persoane isi poate sterge faptele rele inainte de Yom Kippur.

In mod similar, rugindu-ne cu concentrare ca si cum sintem in fata lui Dumnezeu, daruind pomeni, facind acte de caritate cu sufletul smerit, ne putem imbunatati soarta pentru anul viitor.

P.S- tot acum se termina si Ramadanul si este EID AL FITR-sarbatoarea caritatii

P.S.1-si daca va ginditi ca nu va intereseaza, ca sinteti crestini blablabla, mai ginditi-va odata. Si Iisus tinea aceasta sarbatoare.

P.S.2-nu uitati sa mincati azi si miine mere si piine inmuiate in miere, pentru a avea un an nou dulce.Evitati nucile si semintele pentru ca au acelasi numar ca si pacatul.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites