Monday, October 7, 2013

NOAPTEA CREATIEI IN AFARA TIMPULUI-REPOST















































Am mai scris despre
 the night spectacular aici. Aseara am fost s-o vad live. 
Ce pot spune decit ca mi s-a zbirlit parul in cap. A fost o experienta exceptionala pe care o recomand oricui viziteaza Ierusalimul.
 
In primul rind la intrare era full, pentru ca toti elevii si turistii venisera la spectacolul de la 6, deoarece mai tirziu la 9 se face mult prea frig.
 

Deja de la intrarea in Turnul lui David esti invaluit intr-o atmosfera misterioasa. Sunete ciudate, gonguri ce parca vin din perete, ceasuri ce ticaie obsedant, se aud de nicaieri. Daca privesti cu atentie in colturi incep deja sa isi faca aparitia umbrele, proiectate cu tehnologie laser 3D .

Aici, o femeie isi intinde rufele intr-o gradina miraculos de frumoasa plina de flori si copaci, acolo doi barbati joaca sah in tacere, in alta parte a gradinii proiectate pe zid ce pare atit de reala incit ai tendinta sa culegi florile, o femeie insarcinata vorbeste cu o vecina, din alt colt un sunet melancolic de mandolina strapunge noaptea. 

Ajungind la locurile din amfiteatru te pregatesti pentru o experienta ce nu stii ce iti va aduce si incet, incet pe peretii din fata stelele incep sa fie proiectate, si un sunet tinguitor de ney se face auzit. Silueta fragila a femeii ce cinta atit de sfisietor este ca o trestie si la fel de discret se stinge, lasindu-te in noaptea cosmica.


Brusc de peste tot se aud primele cuvinte din Biblie in limba originala, ebraica...BERESHIT BARRA ELOHIM...la inceput a facut Domnul..si brusc o explozie de lumini, culoare, sunete iti sfisie retina si urechile, intr-o multitudine de senzatii intense. Lei, cai inaripati, pasari miraculoase, leviatani uriasi, caprioare gingase, paduri imense inflorite ciudat, ierburi nemaivazute te inconjoara de niciunde, exact ca in primele zile ale Creatiei. 


Frumusetea lor nu poate fi descrisa in cuvinte. Apoi pe cer explodeaza toate constelatiile si in mijlocul lor globul pamintesc, iar in mijlocul sau, orasul de aur, orasul pacii, buricul pamintului(aici chiar este chakra Manipura a pamintului, asa cum inima-Anahata- e in Romania-Ungaria-Bulgaria), ce rasare inaripat ce de nicaieri.

Incetul cu incetul istoria poporului evreu cu Moise conducindu-i in desert, se desfasoara, si parca simti asprimea hamsinului ca iti bate fata odata cu sunetul sau inspaimintator.

Constructia Ierusalimului sub regii David ce cinta atit de frumos din harpa si a lui Solomon, se desfasoara cum chiar in fata ochilor nostri incintati. Barbatii ce se intilnesc la colt de strada si atunci ca si acum pentru o birfa, femeile ce chicotesc usor din spatele perdelelor, pietele cu marfuri bogate, se nasc si se dizolva ca insusi timpul in fata ochilor spectatorului.
 

Apoi constructia Sfintului Mormint si cruciatii ce apar si se roaga-umbre trecute-printre candele uriase ce adumbresc bisericile.


Brusc cerul devine albastru si o serie de ingeri frumosi si animale fabuloase apar, impreuna cu profetul Mahommed ce s-a urcat la cer tot de aici. Cerul islamic populat cu hurii si cu ingeri pluteste deasupra capului nostru si sint sigura ca daca vreau sa ating aripa unui inger, o pot face.
 
Ceasuri uriase se pornesc acum pe zidurile ce cresc, ard, se sfarima si iar sint construite pina cind ajungem in secolul treucut si apoi in secolul nostru, unde Ierusalimul este orasul sfint pentru cele trei mari religii ale lumii. PRAY FOR THE PEACE OF JERUSALEM, este chemarea muezinului, a bisericilor crestine si a evreilor credinciosi, caci de aici vine pacea....

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark


4 comments:

Ti-am scris si la mine, ca trec pe la tine dar nu las comentarii. Sunt bine, multumesc!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites