Sunday, September 8, 2013

Plantele fac CALCULE MATEMATICE



ghiveciAsta chiar că n-o știai, anume că floarea pe care o ții în ghiveci este capabilă să facă unele calcule matematice de care tu nici nu te poți apropia.



Modelele matematice arată că plantele calculează cantitatea de amidon consumată peste noapte cu ajutorul împărţirii, proces efectuat cu ajutorul substanţelor chimice din frunze. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la John Innes Centre, rezultatul experimentelor fiind publicate în jurnalul ştiinţific e-Life.
Experimentele efectuate de oamenii de ştiinţă de la John Innes Centre din Norwich au arătat că singura metodă prin care plantele îşi pot ajusta consumul de amidon la un nivel atât de precis este prin efectuarea unui calcul matematic - împărţirea.
"De fapt ele fac matematică într-un mod simplu, chimic. Este incredibil, am fost uimiţi ca oameni de ştiinţă să descoperim acest lucru", a comentat profesorul Alison Smith, coordonatorul acestui studiu, pentru BBC.
"Este primul exemplu concret din biologie al unui asemenea calcul aritmetic sofisticat", a comentat profesorul Martin Howard de la John Innes Centre. Oamenii de ştiinţă britanici au declarat că au fost "uluiţi" să descopere un calcul atât de sofisticat în biologie.


 (EVZ.ro) 

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Share/Bookmark 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites