Tuesday, March 19, 2013

BROTHER SUN, SISTER MOON-VIATA SF FRANCISC DE ASSISSI

FULL MOVIE ABOUT ST FRANCISC OF ASSISSI AND ST CLARA'S LIFE HERE 
Directed by Zefirelli it's a cult film, filled with splendid scenery and the spirit of love that accompanied st. Francisc all his life.


 

Am mai pus odata filmul dar intre timp, evident, l-au sters si oricum nu era subtitrat. Acum l-am gasit cu greu pe un site tradus in romana. 

Frumusetea, inocenta si puritatea acestui film sint unice. Un film perfect pentru inceputul postului pe care, asa cum spunea poetul Ioan Alexandru, fratele Ionica, trebuie sa-l tinem cu bucurie.

In anii 80 cind la biserica Sf Silvestru am cunoscut oameni exceptionali, intr-o seara a pasit in viata mea Ruxandra Ureche, urmasa cronicarului Gheorghe Ureche.

 Doamna Ruxandra, mult iubita de parintele Galeriu, m-a invatat multe taine, si de la ea stiu aceasta poveste minunata despre iubirea pura dintre Sf Francisc si Sf Clara.


Sf Clara il iubea enorm pe sf Francisc dar, datorita vietii lor monastice si voturilor de castitate, aceasta iubire era pura.

  

 Intr-o noapte de Craciun cind, dupa mult timp, sf Francisc a batut la usa manastirii conduse de sf Clara-cu reguli f stricte-aceasta bucuroasa i-a deschis primindu-l pe fratiorul cel obosit venit din peregrinarile sale. 

Dupa citeva zile in care s-a odihnit, sf Francisc a plecat mai departe fiind cunoscuta regula veche a franciscanilor ca nu aveau voie sa poposeasca prea mult intr-un loc.

Sf Clara l-a condus pe sf Francisc cit a putut de mult, nevoind sa piarda nici un moment din prezenta invatatorului iubit, iar la sfirsit l-a implorat sa mai stea. Dar sf Francisc nu a acceptat.

Cu inima sfisiata sf Clara l-a lasat in mijlocul cimpului inzapezit si dupa ce a mers o bucata de durm, s-aintors sa-l mai vada odata..si o, minune..tot cimpul de decembrie acoperit de zapada era strapuns de trandafiri rosii. Acesta era darul de Craciun al iubirii sale pentru ea.
 



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites