Friday, November 2, 2012

Apelul Dr.Rath către poporul german și popoarele Europei, Berlin 13-03-2012


“De ce animalele nu fac infarct ... dar oamenii da!” – Dr. Matthias Rath

In aceasta carte, care s-a vandut pana acum in milioane de exemplare in toata lumea, medicul si cercetatorul de renume international Matthias Rath prezinta, intr-un limbaj accesibil publicului larg, descoperirea sa revolutionara si programul de sanatate bazat pe aceasta descoperire: prima terapie din lume ce permite tratarea si prevenirea, pe baza nutrientilor naturali, a afectiunilor cardiovasculare.


Daca problema reala ar fi colesterolul,  animalele care hiberneaza ar fi disparut de mult


Dr. Rath ofera in cartea sa informatii relevante atat pentru oamenii care sufera de afectiuni cardiovasculare sau vor sa fie la curent cu cele mai avansate descoperiri din domeniul sanatatii, cat si pentru cardiologi.


 Subiectul cartii este de larg interes in Romania si din cauza faptului ca tara noastra este pe locul 3 in lume la mortalitatea din cauze cardiovasculare, cu 2 decese din 3 provocate de afectiuni ale inimii si vaselor de sange.

Titlul cartii este inspirat de o constatare stiintifica: animalele nu fac infarct nu din cauza ca au niveluri scazute ale colesterolului, ci datorita faptului ca organismul lor produce cantitati mari de Vitamina C - unul dintre cei mai importanti nutrienti care asigura soliditatea vaselor de sange - spre deosebire de oameni, al caror organism nu este capabil sa produca nici macar o singura molecula de Vitamina C. 


De exemplu, ursii si alte animale care hiberneaza au in singe niveluri foarte ridicate de colesterol; or, daca intr-adevar colesterolul ar fi vinovat de infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale, aceste animale ar fi disparut de mult.


Cauza reala a bolilor se gaseste la nivel celular
Dr. Rath arata ca, in realitate, principala cauza a bolilor cardiovasculare este deficitul cronic de vitamine la nivel celular si nu colesterolul ridicat sau depozitele de grasime ce apar in arteroscleroza, care sunt doar niste simptome al bolii.  


In carte se vorbeste de “nivel celular” deoarece cercetarile si terapia Dr. Rath fac parte din cel mai avansat domeniu al medicinei: biologia celulara, care se bazeaza pe un adevar de bun simt, si anume ca sanatatea si boala sunt determinate nu la nivelul organelor - cand se reflecta acolo, boala e deja avansata - ci la nivelul microscopic al miliardelor de celule care ne compun corpul. (Unul dintre capitolele cartii prezinta pe larg medicina celulara).

Cum apare deficitul pe termen lung de vitamine si alti nutrienti esentiali din celulele corpului nostru? Ganditi-va ca, in ziua de azi, majoritatea dintre noi obtinem din alimentatie mult prea putine vitamine decat ar avea nevoie organismul, din multe motive. 


Unul dintre motive este mai putin cunoscut pe scara larga: fructele si legumele nu mai contin atat de multe vitamine si minerale pe cate aveau, sa zicem, acum un secol, din cauza ca nu au ce extrage dintr-un pamant “saracit” in urma practicarii pe termen lung a agriculturii intensive, fara rotatia culturilor. 


In plus, procesarea alimentelor, depozitarea lor pe termen lung si gatirea excesiva distrug cele mai multe vitamine pe care le contin. 


Drept urmare, completarea alimentatiei zilnice cu suplimente de vitamine si minerale nu este un moft, ci o necesitate reala. 

Medicamente care tintesc doar simptomele si prelungesc artificial “starea de boala”


Or, avand in vedere cauza reala a bolilor cardiovasculare, devine evident faptul ca medicamentele pe baza de reteta pentru bolile cardiovasculare – inclusiv beta-blocantele, inhibitorii ACE, inhibitorii canalelor de calciu, medicamentele de scadere a colesterolului si multe altele – doar mascheaza simptomele si nu se adreseaza cauzelor celulare ale bolii. 


Dezvaluind faptul ca medicamentele folosite pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare nu fac decat sa tinteasca simptomele, si nu cauza bolii, Dr. Rath arata ca aplicarea principiilor medicinei celulare ar reduce costurile imense asociate cu tratarea acestor boli si ar pune capat "epidemiei cardiovasculare", care este principala cauza de deces in lumea industrializata.


De asemenea, aplicarea principiilor medicinei celulare ar pune capat nucleului “afacerii cu boala” a industriei farmaceutice, al carei viitor depinde de continuarea acestei epidemii. 


“Prevenirea, tratamentele care tintesc cauza reala si, mai ales, eradicarea acestor boli, ameninta interesele financiare imense din spatele acestei industrii”, spune Dr. Rath. 

Subliniind ca aceasta carte este Inamicul Numarul Unu al industriei farmaceutice, Dr. Rath adauga:“Aceasta nu este o surpriza, nici o coincidenta. 


Este un simplu fapt, si anume acela ca industria farmaceutica este o industrie de investitii; piata sa de desfacere este reprezentata de bolile organismului nostru, iar viitorul acestei industrii depinde de continuarea acestor boli. 

Prevenirea, vindecarea cauzelor fundamentale si, mai presus de toate, eradicarea bolilor ameninta interesele financiare uriase care stau in spatele acestei industrii”.
Fiecare afectiune cardiovasculara este prezentata intr-un capitol dedicat


Printre capitolele cartii se numara cele care prezinta “Programul in 10 pasi al Dr. Rath pentru sanatate cardiovasculara naturala” si “Recomandarile Dr. Rath pentru sanatate celulara”, precum si capitole extinse dedicate diferitelor afectiuni cardiovasculare (ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, nivelurile ridicate ale colesterolului, hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, aritmiile, diabetul etc), ce includ si modul in care pot beneficia pacientii, in fiecare caz, de Recomandarile Dr. Rath pentru sanatate celulara. 


Volumul include si numeroase marturii ale pacientilor care si-au imbunatatit in mod spectaculos sanatatea dupa ce au urmat Programul de Sanatate Celulara conceput de dr.Rath.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites