Friday, November 16, 2012

2012 Mayan and I Ching prediction-DE CE 2012 NU E SFIRSITUL LUMII


De ce 2012 nu este sfarsitul lumii?


Publicat pe 8 Noiembrie 2012

 
In ultima vreme a crescut tot mai mult ingrijorarea publica cu privire la teoria apocalipsei lansata pe marginea calendarului maya. Exista speculatii ca un dezastru devastator global va avea loc in preajma solstitiului de iarna la 21. 12. 2012. 
 
Aceasta teorie fost facuta publica in filmul hollywoodian 2012 si a generat numeroase semnale de alarma. In film personajul principal intalneste un barbat in Parcul Yellowstone si acest barbat sustine ca aceasta predictie a fost anuntata in Biblie, Calendarul Maya si I Ching.

Relatia dintre I Ching si 2012 a fost gasita in cartea intitulata . Acesta s-a inspirat de la aranjamentul Regelui Wen al celor 64 de hexagrame, asezandu-le cu Cerul (Principiul Creator) si Pamantul (Principiul Receptiv) in pozitia primelor hexagrame. 
 
Dupa dispunerea tuturor celor 64 de hexagrame dispuse in perechi, ultimele perechi sunt Apa pe Foc si Foc pe Apa. Aceasta secventa reprezinta diferite stadii de dezvoltare ale lumii incepand cu Cerul si Pamantul si incheindu-se cu Foc pe Apa.
 
 
Inspirat de aceasta secventa McKenna a desemnat valori matematice fiecarei dintre cele 384 de linii (jiao) ale celor 64 de hexagrame si a creat un grafic care dupa spusele sale ar coincide cu momentul producerii unor evenimente globale semnificative. 
 
Fiecare punct de maxim sau minim al graficului parea sa coincida cu un moment important al civilizatiei umane.
El a intitulat-o Teoria Undei Temporale. 
 
Se pare ca daca traducem cele 384 de linii ale hexagramelor in momente de timp, in conformitate cu aceasta teorie, vom descoperi momente importante din istoria pamantului.
 
El a plasat data de 21 decembrie 2012 ca fiind punctul final al graficului, situatie in care toate celelalte puncte de maxim sau minim corespund cu evenimentele importante din istoria umanitatii.

Prin urmare I Ching in sine nu a prezis ca lumea se va sfarsi la 21 decembrie 2012, in cel mai bun caz se poate spune ca a fost o sursa de inspiratie pentru McKennna pentru teoria sa. 
 
Semnificatia originala a ultimelor doua hexagrame nu are nimic de-a face cu sfarsitul lumii. Dimpotriva, ele sugereaza ca nu exista un sfarsit, pentru ca schimbarea nu este complet finalizata. Este ca si ciclurile importante din natura. 
 
Atunci cand cele patru anotimpuri ale unui an se incheie, incep alte patru anotimpuri. Prin urmare este gresit si incorect sa se afirme ca sfarsitul lumii a fost prevazut de I Ching.
 
 
Exista ceva in I Ching care sa fie asociat cu astfel de idei ale sfarsitului lumii? Credem ca cel mai relevant element este sistemul ”Principiile supreme ale ordinii mondiale” inventate de Shao Yong din Dinastia Sung. 
 
El a impartit Erele Umane in 64 de stadii in functie de cele 64 de hexagrame ale Regelui Wen, dar numarul d ani asociat fiecarei perioade este foarte mare. 
 
Dupa calculele lui, epoca actuala este in corelatie cu a 8-a hexagrama- Apa pe Pamant, care va dura 129600 de ani. Si ne aflam doar la mijlocul acestei perioade, mai avem inca 60.000 de ani pana la finalul civilizatiei umane corespunzatoare celei de-a 8-a hexagrame.

Prin urmare 2012 nu este nici pe departe sfarsitul lumii. Totusi, data solstitiului de iarna 21.12.2012 este o zi cu multiple elemente de apa puternica. 
 
Combinatia de elemente din acea zi cu apa puternica si o ciocnire intre dragon si caine, sugereaza o mare posibilitate de aparitie a cutremurelor si inundatiilor. Totusi, nu este nimic care sa sugereze ca va fi sfarsitul lumii.
 
Autor: GM Raymond Lo
Editare si adaptare : Maestru Feng Shui
Cristina Groza
www.fengshui-bp.ro/
Expert Garbo
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites