Saturday, March 23, 2013

VODOUN

Cu toate ca toti o cunoastem ca VOODOO, denumirea corecta a celei mai vechi religii din lume este VODOUN. Din ea au primit influente si crestinismul si iudaismul si islamul. Fara discutie este CEA MAI VECHE RELIGIE MONOTEISTA DIN LUME.Ma veti intreba cum este monoteista cind toti sitm ca lucreaza cu zeci de puteri.

Well, la fel ca religia hindusa care crede intr-un singur dumnezeu care insa fiind incomprehensibil se manifesta in lume prin intermediul puterilor divine manifestate(e ca si cum spunem ca un om are o mina, un picior, ochi samd dar de fapt toate il alcatuiesc pe om) la fel si hinduismul sau vodoun pot fi consideratre fara grija monoteiste, cu toate ca denumirea acestui tip de religie data de antropologi este HENOTEISM-un dumnezeu cu mai multe manifestari.

Daca sintem onesti cu noi si iudaismul este henoteist in aceeasi masura, ba chiar si crestinismul. VODOUN crede intr-un singur Dumnezeu, BONDYE(creolul pentru Bon Dieu-Bunul Dumnezeu) care salasluieste in tarimurile celeste de sus, indepartat absorbit de creatie si alte lucrari sfinte. Din cauza faptului ca este practic de neinteles pentru fiinta umana, se manifesta pe pamint-ati ghicit -prin puterile sale speciala. Acestea sint denumite lwas- sint cele carora li se inchina practic devotul- si sint repet manifestari ale Dumnezeului unic.

Ca in toate religiile si in Vodoun exista satanisti, vrajitori denumiti BOKOR.La acestia se duc oamenii pentur a face magie neagra ca la noi la vrajitoare.
Preotii in VODOUN sint denumiti MANBO-daca sint femei, si HOUNGAN-daca sint barbati. Exista doua tipuri de preto-surpwen-cei care servesc un singur lwa-si cei care servesc toti lwasii si sint considerati cei mai avansati.

Pentru ca este o religie foarte veche-de mii de ani-are practici shamanice. In timpul liturghiei(exact asa se numeste) se incepe cu INVOCAREA fortei divine ce deschide drumurile si face conexiunea cu lumea de dincolo, lumea spiritului, deschizind o poarta prin care sa se manifeste puterile ceresti invocate in acea slujba specifica.

Primul pas este o ora, doua de incantatii religioase CRESTINE-Tatal nostru, Ave Maria, Crezul spuse de sute de ori pina cind se simte ca este timpul pentru invocarea lwas-ului ce deschide portile. In acest moment incep tobele ce incanteaza un ritm specific(fiecare lwas are un ritm de tobe specific, o culoare specifica si un veve ce este desenat pe pamint-ca o mandala, acesta fiind practic poarta prin care puterea respectiva se manifesta pe pamint).

Apoi se invoca lwasii pentru care se face liturghia respectiva. Lwasii trebuie hraniti si fiecare are o hrana specifica, de cele mai multe ori carne-porc, pui, capra-iar in acest moment animalul respectiv este sacrificat pentru a-l hrani pe lwas caruia i se pune pe farfurie si un buchet de banane sau fructe-in functie de ce anume prefera. Carnea apoi este impartita la sfirsitul slujbei membrilor ce au partipat si mincata, fiind considerata ca este sfintita.

CEL MAI DISCUTAT punct al liturghiei VODOUN este posesia.
Posesia NU APARE NICIODATA DACA LWAS-UL NU A FOST INVITAT, NU I S-A FACUT VEVE PRIN CARE SA INTRE, NU A FOST ONORAT CU HRANA SA PREFERATA SI NU I S-AU ADUS DARURI. Cel posedat este considerat a fi onorat de lwas si membrii comunitatii ce sint atinsi de el sint considerati binecuvintati-deseori el le spune anumite secrete despre cum sa-si rezolve problemele si ce anume trebuie sa faca pentru a se vindeca de exemplu. In general persoana ce suporta posesia este preotul ce oficiaza slujba, dar uneori se intimpla ca si alti membrii ai comunitatii sa fie onorati.

In tot acest timp lumanari in culoarea specifica fortei divine invocate trebuie sa stea in permanenta aprinse.
Prin posesie persoana atinsa(sau calul cum este denumit) este binecuvintat iar la sfirsit capata o noua forta sau primeste daruri de putere cum ar fi in unele cazuri clarviziune, visat sau sanatatea se restaureaza, etc.

NICIODATA UN LWA NU POSEDA UN CAL DACA NU ESTE INVITAT. Chiar si cind este invitat daca nu-l considera DEMN DE EL refuza sa se urce.

Acestea sint citeva consideratii despre VODUN-de introducere-pentru ca sa nu va speriati de aceasta religie frumoasa si profunda, atit de neinteleasa datorita lipsei de cultura in Romania si in general in lume.

Ea a fost demonizata de imperialistii americani si de cei francezi, prin mass media in general(cu filme horror in care se aratau fapte ale BOKORILOR-vrajitori de magie neagra) datorita faptului ca printr-o ceremonie uriasa la care AU PARTICIPAT TOTI LOCUITORII HAITI-ULUI francezii au fost alungati de pe insula si Haiti si-a capatat independenta.

Aceasta s-a putut infaptui desigur cu mult singe varsat in special a celor doua preotese ce au inceput revolutia si care u fost torturata in public, taite cu cutitul pe fata si corp, apoi limba si apoi intr-un sfirsit li s-a dat foc. AMERICANILOR SI FRANCEZILOR le e frica de moartea de VODOUN pentru ca au dovedit ca sint practici extrme de puternice.

De aceea in HAITI se da mereu cu HAARP pentru a avea cutremure, inundatii etc si soldatii americani(stiu de la prietenii mei din HAITI)impart ajutoare contaminate exact ca spaniolii ce le dadeau pe vremuri indienilor paturi contaminate cu varsat de vint pentru a-i decima(in cazul asta e vorba de ciuma)
AYIBOBO!



Clipul de mai jos nu are legatura cu VODOUN dar l-am pus ca-mi place Sully Erna(sexy mofo)


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites