Friday, July 1, 2011

Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu

Share/Bookmark


Realizat de regizorul Andrei Ujică, filmul documentar „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” a fost lansat în 2010 şi a atras încă de la început un mare interes în rândul publicului. Filmul explorează viaţa dictatorului Nicolae Ceauşescu prin intermediul imaginilor de arhivă inedite deţinute de Televiziunea Română şi de Arhiva Naţională de Film.

Majoritatea imaginilor au fost prezentate publicului în premieră, documentarul reprezentând un valoros testimonial al adevăratei feţe a lui Ceauşescu.



„Autobiografia lui Ceaişescu” debutează cu scene din procesul din 1989, iar apoi se succedează imagini de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, din timpul vizitelor în China, Anglia (când Ceauşescu apare alături de Regina Elisabeta), SUA (când dictatorul se întâlneşte cu Jimmy Carter sau vizitează studiourile Universal de la Hollywood) sau Coreea de Nord.


Filmul se bazează pe materiale video care însumează peste 100 de ore, înregistrate de-a lungul a 25 de ani, în vizite oficiale, vizite de lucru şi chiar şi în vacanţele petrecute de dictator în cercuri restrânse.


Vizionare online film documentar Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites