Wednesday, June 23, 2010

Acesta e rahatul cu moţ din pricina căruia a fost arestat Dan Diaconescu

Share/Bookmark


PRIMARUL COMUNEI ZARAND, COMPLICE CU MAFIA ARABĂ, A FOST CERCETAT ÎN 2009 DE S.R.I. ŞI DE SERVICIUL SECRET AL M.A.I.

Ion Moţ, primarul comunei Zarand, din judeţul Arad, reprezintă exemplul tipic pentru mafia locală patronată de PDL. Conform informaţiilor noastre, Ion Moţ este unul dintre cele mai detestate personaje din judeţul Arad, prieten la cataramă cu Gheorghe Falcă (primarul Aradului), cu un dosar consistent de plîngeri la Parchet şi DNA pentru escrocherii cu terenuri, dar care nu a fost nici măcar o dată cercetat de instituţiile statului, sau pus sub acuzare.

În 2009, acesta a intrat în atenţia SRI pentru că ilegalităţile patronate în procesul de restituire a terenurilor agricole au fost la un pas de a genera o adevărată răscoală în comuna Zarand, unde conduce primăria ca pe propria moşie. Ingineriile cu terenuri atribuite unor falşi proprietari şi vîndute ulterior pe milioane de euro unor afacerişti italieni şi arabi au atras şi atenţia Serviciului Secret al Ministerului de Interne, unitatea din Arad a DGIPI (fostul "Doi şi-un sfert").


O sursă confidenţială din cadrul Serviciilor Secrete ne-a pus la dispoziţie un extras dintr-o Notă elaborată de unul dintre angajaţii acelui Serviciu Special, care au documentat subiectul Ion Moţ, pe fondul situaţiei sociale tensionate din 2006, creată în comuna Zarand de fărădelegile săvîrşite de el cu Titluri de Proprietate.


NOTĂ


Din verificările efectuate în legătură cu situaţia socială tensionată creată în comuna Zarand, Judeţul Arad, au rezultat următoarele aspecte de interes operativ: Principala cauză a nemulţumirii locuitorilor comunei Zarand o reprezintă modul în care primarul comunei, Ion Moţ, se achită de sarcina emiterii Titlurilor de Proprietate pentru terenul agricol, conform Legii 18, Legea Fondului Funciar.

Ion Moţ, aflat la al patrulea mandat de primar, a coordonat, practic, toată activitatea desfăşurată în comună în procesul de aplicare a legii sus-menţionate. Nemulţumirile unei părţi semnificative a localnicilor din comuna Zarand par întemeiate, avînd în vedere averea afişată a primarului, ce depăşeşte cu mult posibilităţile materiale ale unui edil de localitate rurală, care este retribuit lunar cu o sumă situată în jurul a 3.000 de lei.

Conform informaţiilor noastre, averea primarului Ion Moţ este formată din nu mai puţin de 3 vile, 8 maşini de teren, o casă de vacanţă în localitatea Nadaş, unde deţine şi o pescărie. Prin intermediul fiului său, în aceeaşi localitate Nadaş, acesta construieşte un motel, iar în Zarand are un restaurant şi o spălătorie auto. În apropierea localităţii, unde a privatizat un vechi grajd al fostului CAP, Ion Moţ a organizat un domeniu de vînătoare, alcătuit din 3 case de lemn şi unde se mai află în construcţie o vilă de circa 200 de metri pătraţi.

În vechiul grajd sînt ţinute pentru anumite perioade de timp animale sălbatice (porci mistreţi, căprioare etc.), care sînt sacrificate ulterior în cadrul unor partide de vînătoare organizate în pădurea din apropiere, la care participă de cele mai multe ori notabilităţi ale judeţului, atît politice, cît şi şefii unor instituţii ale statului.

Celor enumerate mai sus li se mai adaugă costuri lunare substanţiale pentru întreţinerea soţiei (de care este divorţat), precum şi a două amante. Prima amantă a primit de-a lungul timpului cadou de la Ion Moţ două limuzine (marca Audi A6 şi BMW 318), iar cea de-a doua un apartament în Arad şi un autoturism marca VW Golf, ultimul model.

Averea primarului a crescut exploziv, o dată cu apariţia în comună a unor investitori de origine italiană şi arabă, cărora acesta le-a făcut diverse servicii, precum compactarea pămîntului agricol pe care aceştia îl exploatează, sau emiterea de Titluri de Proprietate neconforme, contestabile de anumite persoane considerate moştenitori ai proprietarilor de drept şi care, ulterior, au trecut în proprietatea acestora prin procese de vînzare-cumpărare.

Prin prezenta mai semnalăm şi faptul că la organele de cercetare penală au fost depuse o serie de plîngeri referitoare la activitatea primarului Ion Moţ în procesul de retrocedare a terenurilor, dar toate au rămas fără rezultat. Este de notorietate amiciţia lui Ion Moţ cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, precum şi cu alţi demnitari din conducerea judeţului, care, din spusele sătenilor, vin la sfîrşitul săptămînii la pescăria deţinută de acesta sau la domeniul de vînătoare, pentru a se destinde.


Faţă de cele relatate în această Notă, noi nu mai putem adăuga foarte multe. Acesta este personajul care a depus plîngere penală contra lui Dan Diaconescu, pentru şantaj şi ameninţare (?!). Dacă numai jumătate din cele relatate mai sus, de un angajat al Serviciilor Speciale, este adevărat, este clar pentru toată lumea că infractorul Moţ, aflat la mîna "poliţiei politice" a Beţivului Naţional, a fost convins, relativ uşor, să depună un Denunţ Penal, pentru a da naştere la o nouă făcătură judiciară, care să servească poftele dementului de la Cotroceni.


1 comments:

Conform Romaniei Libere, era primar din partea PC.
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/primarul-din-zarand-santajat-de-parv-cu-sanatatea-copilului-191205.html
nu mai inteleg nimic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites