Friday, June 25, 2010

Fiecare ora petrecuta in fata televizorului, ne apropie de moarte

Share/Bookmark

Fiecare ora petrecuta in fata  televizorului, ne apropie de  moarte

Sumbrul diagnostic a fost pus de cei mai mari specialisti britanici in efectele negative ale televiziunii asupra sanatatii umane. Avertismenul este valabil mai ales pentru persoanele care se bucura de o stare de sanatate optima, pe care risca sa si-o ruineze daca aleg in continuare sa isi petreaca timpul liber in fata ecranului TV.

Studiile au venit cu o serie de rezultate socante. Fiecare ora petrecuta in fata televizorului sporeste cu 7% riscul de a dobandi o boala a inimii. Cei care isi petrec circa 4 ore zilnic la televizor prezinta, in schimb, un risc de 28% de a muri din cauza afectiunilor coronariene.

Studiul efectuat de Medical Research Council din Marea Britanie, sustine ca televizorul este vinovat de decesul anual a peste 193.000 de oameni din Regatul Unit. Timp de peste 10 ani, cercetatorii britanici au studiat efectele privitului la televizor pe un esantion de 13.197 barbati si femei de varsta medie din orasul Norfolk. In acest interval de timp, un numar de 373 dintre acestia au decedat din cauze provocate de miile de ore pierdute in fata ecranului.

"Trupurile noastre nu sunt adaptate pentru statul pe canapea sau fotoliu timp de ore in sir; prin urmare riscul prezentat de sedentarism, peste care se suprapun emotiile prezente cand urmarim meciuri de fotbal, emisiuni siropoase si seriale T.V., pot duce, in timp, la moarte", declara Dr, Katrien Wijndaele, co-autor al cercetarilor.

Sursa: Daily Mail


4 comments:

si in fata calculatorului-- cati au murit?
si placile de baza emit radiatii, si internetul/filmele/messengerul duc la sedentarism.

ai dreptate, dar io tot m-as wire la net..spooky??

deci io nu pot fara net si computer :(( la tv nu ma uit ever

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites