Thursday, March 16, 2023

SFINTA RITA-JOIA A 6A

SFINTA RITA-JOIA A 6A


RUGACIUNE INCEPATOARE………..

APOI


DOLIURI CRUDE-PARINTI SI SOT


Rita a cunoscut, ca noi toti, incercarile acestei lumi, si in mod specific doliul.

Părinții sai erau deja in virsta cind ea s.a nascut, si cu timpul au avut nevoie de ajutorul ei.Acesta a fost fara indoiala, unul dintre motivele pt care ea a acceptat sa se casatoreasca. 

Astazi credem ca cele doua familii au locuit împreuna in Casa Mancini.O astfel de situatie insa, genereaza intotdeauna inconveniente. Temperamentul dificil al sotuui Ritei a facut lucrurile sa devina si mai delicate.A trebuit ca Rita sa fie un model de dulceata, si sa ascunda neintelegerile dintre ei, in fata parinților sai, pentru ca acestia sa nu sufere.

Ea era grijulie si considerata de vecini o “ soție rabdatoare”.


Antonio si Aimee Lotti, au murit la citeva zile distanta unul fata de altul. Este frumos sa vezi doi soti care s.au ajutat reciproc pina in ultimele clipe ale vietii, fiind impreuna la bine si la rau,, fiind apropiati pina la marea calatorie.Rita a simtit si ea aceasta sustinere a lor, in special cind sotul ei s.a convertit.


Casatoria lor a inceput dupa aceea sa cunoasca ani de bucurie conjugala, pina in seara tragica cind o veste trista a ajuns la Rita-revenind in Cascia, Paul a fost asasinat. Aceasta drama a ramasa neexplicata; este insa cert ca acest barbat, altadata atit de orgolios si incapatanat, isi facuse multi inamici.Cu toate ca de multi ani,datorită casatoriei sale se schimbase, si nu mai dadea nimanui motive de ura, dusmanii ramasesera. Fara nici o îndoiala Paul a cazut victima unei vendetta.

Aceasta i.a provocat o mare durere Ritei, care a vazut cum bucuria caminului ei se prabuseste. Credem ca aceste evenimente s.au;intimplat in 1417.



O MOARTE CRESTINA


PRIN HARUL LUI Christos, o moarte creștina capătă un sens pozitiv. “Pentru mine viata e Iisus, si moartea un câștig” (Ph1,21).

“Aceast este sigur-daca traim cu El, murim cu El”(2Tim, 2,2)

Noutatea esențială a mortii creștine este aceasta:prin Botez, crestinul este deja mort cu Christos, in mod sacramental, pentru a renaște intr.o viață noua, ; iar daca murim o moarte fizica, prin harul lui Christos, murim împreuna cu El, si savirsim astfel incorporarea in El, prim actul Sau de redemptie a fiintei umane.


“Este mai bine pt mine sa mor intru Christos, decit sa domnesc peste tot pământul. El este Cel pe care il caut,  Cel ce a murit pentru noi. Pe El il doresc, peCel ce a inviat pentru noi. Nașterea mea se apropie…lasati.ma sa vad lumina pura…cind voi ajunge acolo, voi deveni om cu adevărat”…sfintul Ignatie din Antiohia. 


Prin moarte, Dumnezeu il cheama pe om la El. De aceea crestinul simte fata de moarte o dorinta asemanatoare cu aceea a sf. Paul:” Doresc sa plec si sa fiu cu Christos”; Creștinul poate transforma actul de a muri intr.un act de ascultare si iubire fata de Tatal, prin exemplul lui Iisus.

“Dorința mea terestra a fost crucificata…in mine exista o apa vie care susura si șoptește in mine-vino catre Tatal”(sf Ignatie de Antiohia”)

“Vreau sa.l vad pe Domnul, si pt aceasta trebuie sa mor” “ Nu mor, ci pasesc in viata”(sf Tereza a copilului Iisus)


Viziunea creștina asupra morții este exprimata in timpul sf liturghii” Pentru toți cei care cred in Tine, Doamne, viața lor nu este distrusa, ci transformata; si cind calatoria lor paminteasca se termina, ei au deja un lacaș etern in ceruri”(MR, prefata adormitilor)


RUGACIUNE-FERICIREA FARA SFIRSIT


DOAMNE Dumnezeule

Nu putem dori ceva mai bun pentru aproapele

Decât fericirea pe care o dorim pentru noi înșine.

De aceea Te rugam,

Nu ma despărți dupa moarte

De cei pe care i.am iubit cu tandrețe

In timpul vieții.

Te rog Doamne

Permite.mi ca acolo unde ma voi afla,

Sa se regăsească alaturi de mine

Si cei dragi,

Si ca acolo sus

Sa ma bucur de prezenta lor,

De care prea devreme am fost privat pe pămînt.

Te implor Doamne Dumnezeule,

Primeste.i fara întârziere in sinul Vieții eterne,

Pe copiii tai mult iubiti.

In locul vietii lor terestre scurte,

Daruieste.le bucurii eterne! 

Amin!


RUGACIUNEA DE SFIRSIT……


RUGACIUNEA ZILNICA….









cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites