Sunday, October 11, 2015

FILMUL DE WEEKEND-THE SHELTERING SKY BY BERTOLUCCI

SUBTITRAT AICI/FULL MOVIE HERE

Nu pot incepe sa vorbesc despre film pina nu spun citeva cuvinte despre Paul Bowles, dramaturgul care a scris cartea dupa care este facut filmul.
(cred ca mi-am gasit my long lost twin).

Nebunul, recluzul, boemul, timidul, calatorul, aventurosul si briliantul Peter Bowles, geniul care a fost scriitor, muzician, compozitor, traducator, un artist renascentist cum putini mai sint..s-a nascut in America, dar a calatorit toata viata si in cele din urma, indragostit de Maroc si-a petrecut restul vietii intr-o camaruta din Tangiers unde a si murit, compunind, scriind si fumind kif.  Mai multe despre sclipitorul Bowles aici, dar mai ales aici.



The Sheltering Sky sau Tea in the Sahara ne spune povestea unui cuplu ce incearca sa-si salveze casnicia calatorind. Spre deosebire de turistii ce vin, vad si pleaca, calatorii sint cei care, asa cum spun protagonistii, vin, vad si ramin. Povestea de suprafata este insa doar un pretext pentru adevarata poveste care este despre imensitatea si ciudatenia spiritului uman.


Va las sa va delectati cu acest film de arta, in regia lui Bertolucci, jucat superb de John Malkovich si Debra Winger, among others. Enjoy!

Si celebra Tea in the Sahara scrisa de Police(Sting) dupa ce a vazut filmul si a fost impresionat de povestea celor trei surori ce apare in film(cu imagini din Pacientul Englez):



TRAILER:





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

2 comments:

Am vazut filmul! E pur si simplu... super si... cred ca o sa-l mai vad o data! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites