Friday, August 31, 2012

WHEN THE MOON WAS BLUE-LUNA ALBASTRA

WHEN THE MOON WAS BLUE - ENID BLYTON

When the moon was blue
the sea was made of lemonade
and my boat was a rasberry bun
...

All the trees where golden cheese
which melted in the sun

I went to a school in a swimming pool
with a teacher who was a seal

I dressed up in a banana skin
with a hat of orange peal

My house had feet and roamed the street
to a differant place each night

It got up and ran passed the garbage man
and gave him a terrible fright

All kinds of flowers rained for hours
until the city looked like a fair

People had roses under their noses
and daffodils in their hear

I was alowed to choose some special shoes
which walked on walls and ceilings

I went up like a fly 10 storries high
it was a fantastic feeling

My wooden bed was a rocket ship instead
and it took off one afternoon

On a long flight which lasted the night
and landed me on the moon

When the moon was blue.

Vineri, pe 31 august 2012, are loc a doua Luna Plina din august, pe axa Pesti (Luna)- Fecioara (Soarele). Fiind a doua Luna Plina din august, este ceva mai speciala, purtand numele de Luna Albastra. Luna Albastra nu are semnificatie astrologica, dar este un eveniment astronomic notabil, care are loc la cca doi ani si jumatate (urmatoarea Luna Albastra va fi in 2015).

Efectele Lunii Pline vor fi simtite inca dinaintea formarii opozitiei la grad perfect intre Soare si Luna, dar si trei zile dupa aceea.

Harta ridicata in momentul de Luna Plina indica un Ascendent in Capricorn (cu stapanul sau in casa a 9-a, in Balanta) cu Luna si Soarele in casele astrologice II- VIII.


Ca la orice Luna Plina, energia descarcata este uriasa, iar unele zone din viata noastra pot atinge apogeul, implinirea sau concretizarea. Nu este momentul inceputurilor si deciziilor majore in acest sens, insa este momentul potrivit pentru bilanturi sincere si pentru a privi cu atentie la tot ce se intampla, atat in exteriorul nostru, cat mai ales in interior.

E posibil ca unii dintre noi sa culeaga roadele inceputurilor asumate in februarie, cand a fost Luna Noua in Pesti. De asemenea, acum putem face bilantul si putem intelege rostul tuturor demersurilor facute in acest interval de timp (februarie-august).

Provocarile sunt oportunitati de vindecare

Aceasta Luna Plina, aflata in conjunctie cu Kiron si fiind "impregnata" cu energia lui Neptun, aflat in opozitie cu Mercur, aduce un potential major de vindecare la toate nivelele fiintei. Emotiile pot fi extrem de intense, mintea poate fi confuza, ne poate fi greu sa intelegem starile pe care le experimentam sau evenimentele la care asistam.

Cu toate acestea, avand in vedere ca emotiile reprezinta cel mai puternic radar al nostru, e foarte important sa le observam, intrucat ele ne vor indica nivelul la care ne aflam in anumite domenii de viata, precum si ce este de transformat acolo. Daca ceva ne doare acum, daca suntem nemultumiti de ceva, daca simtim frica sau dezgust, inseamna ca exact segmentul care provoaca aceste trairi necesita a fi vindecat.

Avem sansa uriasa de a vindeca programe vechi mentale, de a transforma profund anumite credinte, daca ne asumam responsabilitatea, in loc sa ne victimizam si sa dam vina pe altii.

Caci exista o puternica tendinta de victimizare in aceste zile, iar daca ne lasam prinsi in aceasta capcana, nu facem decat sa inchidem ochii si sa ne complacem in continuare in tipare repetitive, insatisfactii persistente si suferinta.

Asadar, asumarea responsabilitatii, plasarea in ochiul "uraganului" si viziunea de ansamblu sunt sansa noastra de renastere, chiar daca procesul este, pe alocuri, dureros.

Despre asta vorbesc Marte in Scorpion (aflat in trigon cu Luna si sextil cu Soarele), Pluto in Capricorn (sextil cu Luna si trigon cu Soarele), Ascendentul in Capricorn (structurare).

Marte si Pluto indica posibilitatea unor mari realizari, daca avem curajul sa privim in fata greselile facute pana acum si ne asumam puterea de a depasi orice obstacol.Purificarea are loc acum la toate nivelele: spiritual, mental, emotional, fizic...

Din punct de vedere fizic, e bine sa consumam multa apa in aceste zile si sa adoptam o dieta cat mai usoara, urmand cu sfintenie semnalele date de organism si mesajele pe care acesta ni le transmite. De asemenea, este binevenita schimbarea unor obiceiuri alimentare

Jupiter(Gemeni, casa a V-a) se afla in aspecte disonante cu Luna Plina, ceea ce inseamna ca sunt de evitat riscurile majore, jocurile de noroc, speculatiile si toate demersurile (mai ales financiare) aflate la limita legii. De asemenea, aceste aspecte vorbesc despre identificarea iluziilor, falselor credinte si aspiratii.

Exista tendinta de a ne agata de "adevarul" propriu si a-l ridica la rang de adevar absolut sau de a da vina pe tot felul de circumstante si oameni. Insa tocmai aceasta atitudine este de evitat.

Daca ceva nu merge, daca suntem nemultumiti, inseamna ca e timpul sa ne reorientam, sa schimbam abordarea, sa ne reinventam, sa fim creativi. Caci noi suntem primii responsabili pentru tot ce suntem, facem si avem in viata noastra.

E important de mentionat ca Luna Plina se formeaza pe fondul careurilor Venus (Rac)- Saturn (Balanta), inca activ, si Uranus (Berbec)- Pluto (Capricorn). Asta inseamna ca unele relatii, parteneriate si asocieri se cer reconfigurate. Nu prea mai exista loc de echivoc, asa ca e posibil ca multi dintre noi sa spuna "gata, mi-a ajuns!".

Prin urmare, acolo unde nu mai avem nicio "tragere de inima" sa stam, pur si simplu inchidem usa si plecam, fara sa mai aducem argumente sau sa ne mai gandim. In acelasi timp, in unele relatii simtim nevoia de mai multa claritate, de reguli si coordonate noi, de structura.

In aceste situatii, suntem incurajati sa ne asezam la masa, sa intoarcem cartile pe fata si sa avem curajul de a transa lucrurile. E timpul pentru claritate, o mai mare eficienta, abordare mai practica a vietii si a dorintelor noastre. Daca pana acum am visat o multime de lucruri, acum triem aceste vise.

E in avantajul nostru sa fim clari in privinta a ceea ce ne dorim si, mai ales, sa eliminam negativismul, pesimismul si neincrederea. Atitudinea hotarata si pozitiva ne este un bun aliat, iar forta de care dispunem in urmatoarea perioada ne poate conduce catre succes, in orice domeniu al vietii noastre.

Axa caselor astrologice II-VIII, sediul posesiunilor materiale, dar si al stimei de sine, autoaprecierii si transformarii spirituale, vorbeste despre stabilirea unui echilibru intre "a fi" si "a avea".

Mai corect spus, sa nu uitam ca mai intai "suntem" si apoi "avem", asa ca e important sa pastram aceasta ordine, pentru a culege binecuvantarile spirituale si apoi materiale, ale tuturor experientelor pe care alegem sa le traim, constient sau inconstient.

Cu alte cuvinte, acum e momentul sa ne uitam la darurile noastre si sa le punem la treaba. Sa fim constienti ca fiecare vine cu daruri speciale, iar neimplinirea pe care e posibil sa o simta unii oameni vine nu din faptul ca ei nu au daruri, ci din lipsa constientizarii si urmarii acestora.

E important, in acest context, sa fim contributie pentru altii, sa invatam sa ne punem in serviciu (Fecioara) si sa manifestam compasiune atat pentru ranile noastre cat si pentru ale altora (Pesti). Sa ne imbratisam experientele si alegerile, exact asa cum au fost. Sa ne imbratisam pe noi insine, cu compasiune. Sa cultivam iubirea si acceptarea de sine!

De asemenea, e momentul sa ne lasam sprijiniti in procesul nostru de transformare si crestere, sa cerem sprijin Divinitatii, Ingerilor, *Arhanghelilor si altor entitati de lumina, sa primim darurile pe care ni le ofera cei din jur si sa manifestam mai multa smerenie, chiar daca in contextul astral actual ne sunt stimulate ambitiile, vointa, puterea, si poate exista o nevoie exacerbata de control si manipulare.

Sa ne amintim ca adevarata putere se afla in inima noastra si consta in vulnerabilitatea pe care doar iubirea o cunoaste si o accepta.

* Ii poti invoca pe Arhanghelii: Rafael (pentru vindecari fizice), Indriel (pentru vindecarea emotionala), Gabriel (pentru claritate in privinta misiunii spirituale), Mihail (pentru inlaturarea fricii si negativitatii).


Zonele cel mai puternic influentate pentru fiecare zodie:


Berbec- emotional, fizic, spiritual. Cauta raspunsurile de care ai nevoie in interior!

Taur- relatii de prietenie, proiecte, aspiratii. Anturajul se reconfigureaza, spre binele tau.

Gemeni- profesie, cariera. Da voie schimbarilor sa se produca!

Rac- evolutie, intelepciune, clarviziune. Fii atent la mesajele subtile!

Leu- posesiuni, castiguri, transformare personala. Gaseste echilibrul intre spirit si materie!

Fecioara- parteneriate, relatii, asocieri. Fii gata pentru reconfigurari ale parteneriatelor!

Balanta- loc de munca, sanatate. Stabileste coordonate clare la locul de munca si reformuleaza prioritatile!

Scorpion- relatie afectiva, proiecte, creativitate, copii. Descatuseaza creativitatea!

Sagetator- casa, familie, securitate. Adapteaza-te la schimbarile ce vizeaza familia si locuinta!

Capricorn- deplasari, invatare, comunicare. Fii deschis sa inveti si sa acumulezi informatiile necesare!

Varsator- bani, afaceri, stima de sine. E timpul sa-ti pui darurile la treaba, cu incredere!

Pesti- evolutie, scop personal, atitudine. Vindeca blocajele in exprimare, descopera adevaratele dorinte!

O Luna Plina magica!

Nicoleta Svârlefus


cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0Share/Bookmark

3 comments:

o postare deosebit de interesanta! multumesc pentru toate informatiile!
sa ai un weekend minunat!

si ut draga mea, multumesc pentru vizita si rabdare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites