Saturday, April 21, 2012

THE STRANGE DEATH OF E.A.POE

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

THE STRANGE DEATH OF E.A.POE-HERE
A scris zeci de povestiri stranii, dar nici una nu a fost mai misterioasă decât moartea sa. Pe 7 octombrie 1849, scriitorul Edgar Allan Poe a murit, iar circumstanțele care au dus la moartea sa, precum și cauza morții nu au fost elucidate niciodată.

Pe 3 octombrie 1849, Poe a fost găsit delirând pe străzile din Baltimore, într-o stare mentală și fizică foarte proastă, îmbrăcat cu haine care nu-i aparțineau. A fost dus imediat la Spitalul Washintgon College, unde, patru zile mai târziu, a decedat. În timpul zilelor petrecute în spital, Poe nu a fost suficient de coerent pentru a povesti cum a ajuns în starea în care era.

Multe din informațiile despre ultimele zile ale lui Poe provin de la medicul său, dar există mai multe teorii cu privire la cauza morții – sinucidere, crimă, holeră, sifilis, rabie. Însă nimeni nu a reușit să stabilească vreodată cu exactitate ce l-a omorât, de fapt, pe unul din cei mai mari scriitori ai literaturii internaționale. Acest film documentar prezintă cele mai credibile teorii despre moartea sa, încercând să recreeze stilui de viață al lui Poe.

Vizionare online film documentar subtitrat Strania moarte a lui E. A. PoeT

Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites