Wednesday, November 9, 2011

WILD GOTHS-GOTII SALBATICI

Filmul documentar „Goţii sălbatici” face parte dintr-o serie de filme narate de Terry Jones, care prezintă istoria Romei Antice din perspectiva barbarilor. O combinaţie rară de cercetări istorice şi charisma şi umorul lui Terry Jones fac din acest documentar un film esenţial pentru pasionaţii de istorie.

Acest al doilea episod al seriei, „Goţii sălbatici”, prezintă o faţă mai puţin cunoscută a acestui popor. Scriitorii romani ne-au lăsat moştenire o imagine a barbarilor din nord – germanii, dacii şi goţii: primitivi păroşi, necivilizaţi. Terry Jones ne arată că popoarele barbare din nord nu doar că nu erau nişte sălbatici brutali, ci erau foarte admirate în Roma pentru capacităţile lor de luptă.

Ele au devenit cruciale pentru apărarea Imperiului Roman şi au devenit, mai târziu, la fel de romane ca romanii îşişi. Celelalte episoade ale seriei dedicate barbarilor sunt „Celţii primitivi”, „Barbarii inteligenţi” şi „Sfârşitul lumii”. Consultant în realizarea lor a fost profesorul Barry Cunliffe, de la Oxford University.

Vizionare online film documentar subtitrat Goţii sălbatici

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites