Wednesday, July 6, 2011

UN DRAG PRIETEN A MURIT


L-am cunoscut pe Serban cind aveam 14 ani si jucam intr-un rol de teatru la scoala. Nu o sa uit niciodata extrema sa delicatete sufleteasca, nobletea, talentul neostentativ artistic si inima lui calda. Am avut onoarea sa joc mai tirziu intr-un costum popular pe care mi l-a adus de la bunica sa Maria Filotti, cusut cu fir de aur......dragul meu Serban o sa ne fie dor de tine, dar stiu ca acum esti cu ingerii de lumina. te iubesc!


Prințul-actor Șerban Cantacuzino a murit, la Paris

Foto: infoo.ro
Prințul Serban Cantacuzino, cunoscut și pentru cariera de actor de teatru și film, a încetat din viață, luni, la Paris, la vârsta de 70 de ani. Ceremonia funerară va avea loc, sâmbătă, la Cimitirul Bellu, din București, la ora 12.00, potrivit comunicatului UNITER, citat de Mediafax.


Provenind dintr-o familie cu profunde rădăcini artistice, Serban Cantacuzino, născut pe 4 februarie 1941, era fiul regizorului, producătorului, scenaristului Ion Cantacuzino. Prințul a debutat pe scena Teatrului Național în piesa „Prinț și cerșetor”, la doar 11 ani, alături de bunica sa celebra actriță Maria Filotti.


Rolul care l-a consacrat a venit în piesa „Richard al III-lea”, în care i-a dat viață prințului Edward pe scena Teatrului Armatei din Constanța. Cariera l-a purtat pe scene renumite cum ar fi Teatrul Nottara București sau Teatrul Ion Creangă.


După revoluție actorul se mută în Franța unde se dedică activităților culturale.


Rămân memorabile mai multe roluri de film ale sale, printre care "Cei care plătesc cu viaţa" (1991), "Secretul arme secrete!" (1988), "Muschetarii în vacanţă" (1984), "Falansterul" (1979), "Pentru patrie" (1978), "Fraţii Jderi" (1974), "Şapte băieţi şi o ştrengăriţă" (1966), "Mări sub nisipuri" (1966), "Gaudeamus igitur" (1965) şi "Străinul" (1964).


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites